Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 7 юни 2024 г.

07 юни 2024, 22:00 часа

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 7 юни 2024 г.

Реклама

ШЕСТ СИГУРНИ ПАРТИИ В НС, ЛЮТА БИТКА ЗА ВТОРОТО МЯСТО: СОЦИОЛОГИЯТА ПРЕДИ ВОТА

Предизборната кампания не внесе сериозна динамика в електоралните нагласи и не успя да реши основната интрига на предстоящите избори – битката за второто и третото място.

КИРИЛ ПЕТКОВ КАТЕГОРИЧЕН: ВТОРА СГЛОБКА НЯМА ДА ИМА

Втора сглобка под този формат избирателите ни не я искат и ние няма да я направим. Това заяви съпредседателят и бивш премиер Кирил Петков.

ИЗБОРИТЕ НА 9 ЮНИ: КОИ СА КАНДИДАТИТЕ ЗА 50-ИЯ ПАРЛАМЕНТ? ОТГОВОРИ НА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Остават броени часове до началото на неделния ден, в който страната ни гласува на избори 2 в 1. На фона на променени политически баланси в страната и в Европа, българските граждани ще определят следващите свои представители в 50-ия парламент и в следващия състав на Европейския парламент.

"КОНСУМИРАМЕ ОТВРАЩЕНИЕ КЪМ ПОЛИТИЦИТЕ": ГОВОРИ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ (ВИДЕО)

Консумираме отвращение към политическите лидери. Това заяви в предаването "Студио Actualno" Цветан Цветанов, бивш вицепремиер, вътрешен министър и лидер на ПП "Републиканци за България". 

НОВ КОСТИНБРОД С МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ? СЪДЪТ С КЛЮЧОВО РЕШЕНИЕ ЗА ИЗБОРИТЕ В СОФИЯ (СНИМКИ)

Часове преди края на предизборната кампания за изборите за национален и за европейски парламент на 9 юни се заформи пореден скандал с машините за гласуване, гарниран с внушения и опит за манипулация.

"НА ПАНГАРА СА ЕДНИ И СЪЩИ": ПОЛИТОЛОЗИ ЗА КРАЯ НА КАМПАНИЯТА (ВИДЕО)

"На пангара са едни и същи политици". Така политолозите Ивайло Илиев и Атанас Радев коментираха накратко в "Студио Actualno" края на предизборната кампания.

ДОБЪР 4.32: ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ С РЕКОРДНО ВИСОК РЕЗУЛТАТ НА МАТУРАТА ПО БЕЛ

Тази година на матурата по български език и литература е отчетен най-високият резултат в брой точки, откакто се провеждат такива изпити – 58.48. Той е с няколко десети по-добър от досегашния рекорден резултат, отчетен през 2008 г. Това заяви на брифинг министърът на образованието Галин Цоков.

ЕТО С КОЛКО РАСТЕ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА

През първото тримесечие на 2024 г. брутният вътрешен продукт (БВП) на България нараства с 1.8% в сравнение с първото тримесечие на 2023 г. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ)

"АБСУРДНО МАЛКО": ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ТАНКОВЕТЕ Ѝ ЩЕ ИЗДЪРЖАТ 14 ДНИ СРЕЩУ РУСИЯ

 

Руската армия е способна да унищожи британските танкови сили за 14 дни, пише The Telegraph. Както подчертава бивш офицер от кралските сили, страната практически е изчерпала арсенала си, за да осигури на Украйна оръжие.

ПУТИН И "НОВИТЕ" МУ РАКЕТИ СРЕЩУ НАТО: ДОСАДНА ИГРА. ЗАСЕЧКА С F-16 ЗА УКРАЙНА (ВИДЕО)

 

Издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин вече омръзва с постоянни, увехнали и прецъфтели заплахи като тези за използване на ядрено оръжие. Това е основният акцент в дневния анализ за войната в Украйна на американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

ЗЕЛЕНСКИ: БЕЗ КОНТРОЛ ВЪРХУ УКРАЙНА НА РУСИЯ ЩЕ Й СЕ НАЛОЖИ ДА БЪДЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, А НЕ КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ (ВИДЕО)

 

"Именно в Украйна се намира ключът към сигурността на Европа (...) Защото без контрол върху Украйна Русия ще трябва да бъде нормална национална държава, а не колониална империя, която постоянно търси нови територии в Европа, в Азия и в Африка." Това каза украинският президент Володимир Зеленски пред френския парламент, коментирайки срещата на високо равнище, посветена на мира в Украйна, която ще се проведе на 15-16 юни в Швейцария. Зеленски ясно намекна, че мирът няма как да бъде постигнат по сегашните линии на контрол.

THE WASHINGTON POST: ПУТИН Е ИДИОТ - ОЩЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА

 

Още едно доказателство за "катастрофалния идиотизъм" на войната на Владимир Путин в Украйна се съдържа във вътрешно проучване, поръчано от руския енергиен гигант „Газпром“, пише The Washington Post.

ТУРСКИ АНАЛИЗ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ: РАЗДЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ МЕЖДУ НОСТАЛГИЯТА ПО РУСИЯ И ОМРАЗАТА КЪМ СССР

 

Турският журналист Дениз Берктай специално посещава страната ни преди изборите и от Велико Търново пише коментар в своята авторска рубрика за някои последици от войната в Украйна върху България.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес