Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 4 юни 2024 г.

04 юни 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 4 юни 2024 г.

"БОРИСОВ ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ПАЗИ ГЪРБА ОТ ПЕЕВСКИ": ВЪЗМОЖНО ЛИ Е УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ И ДПС? (ВИДЕО)

Изборите 2 в 1 наближават. От какви позиции влизат големите партии в битката за вота на гражданите? Отговора на този въпрос в Студио Actualno търсим с Теодор Славев - доктор по политология и старши анализатор в Българския институт за правни инициативи.

"РЕВАНШИСТЪТ" БОРИСОВ ГЛЕДА КЪМ ВЛАСТТА СЪС САНКЦИОНИРАНИЯ ПЕЕВСКИ: "ЗЮДДОЙЧЕ ЦАЙТУНГ"

На 9 юни - паралелно с европейските избори - българите ще гласуват за нов парламент за шести път в рамките на три години. Според социологическите проучвания води проатлантическата и проевропейска, но и силно корумпирана партия ГЕРБ под ръководството на противоречивия си лидер Бойко Борисов. Това пише най-големият германски национален всекидневник "Зюддойче Цайтунг" в навечерието на изборите 2 в 1 у нас.

ИЗБОРИТЕ НА 9 ЮНИ: ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ГЛАСУВАНЕТО НА МАШИНА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тази неделя в България ще се проведат избори 2 в 1, на които българите ще определим следващите си представители в Народното събрание и 17-членната делегация за Европейския парламент.

НОВ НАЧИН ДА ПЛАЩАМЕ ГЛОБИ, А КАТ Е С НОВИ БЪРЗИ КОЛИ (СНИМКИ)

Вътрешният министър Калин Стоянов, главният секретар на МВР и директора на ГДНП връчиха ключовете на 86 автомобила за нуждите на пътна полиция в страната. Новината съобщиха от МВР. 

НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ Е ВЗЕМАЛ СТОТИЦИ БЕЗПЛАТНИ КАРТИ ЗА ПАРКИРАНЕ В СОФИЯ: ГОВОРИ КМЕТЪТ

170 карти са давани за безплатно паркиране за привилегировани, но допълнително се говори, че са били повече. Трябва да бъде ясно всяка една такава карта къде отива, както и да има принципи. Това заяви пред bTV кметът на София Васил Терзиев.

КОЙ И ЗАЩО ПАРКИРА С ПРИВИЛЕГИИ В СОФИЯ: ГОВОРИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ (ВИДЕО)

Изискахме проверка през Центъра за градска мобилност (ЦГМ) за периода 2019-2023 г., за да установим какви карти за абонамент за синя и зелена зона са издавани. Въпросът е тези безименни карти дали не са преотстъпвани.

БЪЛГАРИЯ Е В ЦЕНТЪРА НА ПЛАН НА НАТО ПРИ ВОЙНА С РУСИЯ

НАТО разработва множество "сухопътни коридори", по които американските войски и бронирани машини да се придвижат до фронтовата линия в случай на голяма европейска сухопътна война с Русия.

ПРЕДАЙТЕ СЕ НА ПУТИН: СКРИТИ ЗАПАДНИ ПОСЛАНИЯ КЪМ УКРАЙНА

Не само някои изказвания на чешкия президент Петър Павел, но и изтичане на информация от британските дипломатически кръгове затвърждават предположенията, че западните съюзници на Украйна все повече обсъждат мирни преговори с Русия. Първата стъпка може да бъде конференцията през юни близо до град Люцерн, пише чешкото издание iDNES.cz. Русия не е поканена там, но според публикации в авторитетни западни медии (например Reuters) демонстрира готовност за помирение. Защо, ако нещата вървят добре на бойното поле: Ройтерс: Путин иска примирие при запазване на сегашната фронтова линия в Украйна

УКРАЙНА ПРИТИСКА РУСКАТА АРМИЯ В ХАРКОВСКА ОБЛАСТ: НОВИ ДАННИ (ВИДЕО)

Общо шест руски пехотни атаки е имало за последното денонощие в Харковска област, като пет от тях са отбити, а последната все още е с неясен резултат и е в областта на град Вовчанск. Това става ясно като официална информация от сводката на украинския генщаб за 3 юни, 2024 година.

HIMARS ПРАЩАТ ПОЗДРАВИ НА ПУТИН: ЗАЩО РАЗРЕШЕНИЕТО НА ЗАПАДА ЗА УДАРИ ПО РУСИЯ Е КЛЮЧОВО

Решението на западните съюзници да премахнат ограниченията за използване на доставените от тях оръжия на руска територия е ключово. Засега обаче разрешението важи само за пограничния на Харковска област район от Руската федерация - Белгородска област.

ОРЪЖИЯТА ЗА ВОЙНА В КОСМОСА: РАЗРАБОТКИТЕ, ЗА КОИТО СЕ ЗНАЕ

Космическата ера започна, след като Съветският съюз стана първата страна, изстреляла в Космоса сателит, наречен "Спутник" - на 4 октомври 1957 г. Затова първата седмица на октомври е обявена от ООН за Седмица на Космоса и се празнува ентусиазирано с различни дейности по целия свят. От 1957 г. насам има сериозно развитие в тази сфера.

РУСИЯ Е ДАВАЛА ДО 1 МЛН. ЕВРО МЕСЕЧНО НА КРАЙНОДЕСНИ ПОЛИТИЦИ В ЕВРОПА

Когато през май 2023 г. сътрудник на един от най-близките съюзници на руския диктатор Владимир Путин открива прокремълска медия в Прага, служители на чешкото контраразузнаване започват внимателно да следят ситуацията.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес