Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 30 юли 2024 г.

30 юли 2024, 22:00 часа • 50562 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 30 юли 2024 г.

САКРАЛНИЯТ ОБРАЗ НА ДОГАН И ТЕХНОКРАТЪТ ПЕЕВСКИ: АНАЛИЗ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДПС ОТ ЦВЕТАНКА АНДРЕЕВА? (ВИДЕО)

Наближаването на предсрочните парламентарни избори поставя ДПС в доста дискомфортна ситуация. При всички положения ДПС ще загуби от разцеплението. 

"КОЙ НАРЕЖДА НА МИНИСТЪРА ДА ПРОВЕРЯВА ДЕПУТАТИ?": ДПС-ДОГАН С НОВИ ВЪПРОСИ КЪМ ЛЮДМИЛА ПЕТКОВА

Подкрепящите почетния председател на ДПС Ахмед Доган депутати поставиха отново нападнаха финансовия министър Людмила Петкова.

СПОКОЙСТВИЕТО НА ПТИЦИТЕ БАВИ РАЗРУШАВАНЕТО НА КЕЯ НА ДОГАН В "РОСЕНЕЦ"

Датата е 23 юни, 2022 година, след проверка на строителния контрол (ДНСК) огромният кей пред морската резиденция на Ахмед Доган в местността "Росенец" е обявена за събаряне. Незаконният кей беше разкрит в разследване на разследващия журналист от "Биволъ" и Bird.bg Атанас Чобанов две години по-рано.

ПРОДАЖБА НА "ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ": ИЗТОЧНИК НА ФРЕНСКИТЕ СЛУЖБИ ЗАГОВОРИ

Димитриос Доциос, бивша силна фигура в Barton's Family Capital, иска да купи бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим". За целта той е потърсил известната консултантска американска компания McKinsey – това съобщава френското издание Intelligenceonline. То е обвито с тайнственост – смята се, че е източник на информация от френските служби, като доста често публикува гръмки новини: Intelligence Online: Доган бърза да продаде скъпата яхта "Агата"

СХЕМИ ЗА МИЛИОНИ: КАКВО Е "ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК"? ГОВОРИ ВЯРА ТОДЕВА (ВИДЕО)

Основната задача на парламентарната комисия, посветена на "Исторически парк", е да разберем дали става дума за ханове и реплики на исторически сгради, или в крайна сметка това е една финансова пирамида, понци схема, източник на имотни измами. 

КАКВА Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ БРЕНДО И ГЪЛЪБИН БОЕВСКИ? ГОВОРИ СПОРТЕН ЖУРНАЛИСТ

Какво се е случило с олимпийския ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски в Португалия и каква е връзката му с Брендо? Това разказа спортният журналист Огнян Георгиев в сутрешния блок на Нова телевизия предвид новината за новата присъда на олимпийския шампион Гълъбин Боевски. 

ДОМАШНО НАСИЛИЕ 2024: НАЙ-МНОГО ЖЕРТВИ СА ДЕЦА

Най-много жертви на домашно насилие през 2024 г. са деца. За статистиката научаваме от писмен отговора на министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов до Димо Дренчев от „Възраждане“.

ПИЛОНЪТ "РОЖЕН" МОЖЕ ДА РУХНЕ ВСЕКИ МОМЕНТ? (СНИМКИ)

Постаментът на пилона "Рожен", който беше открит преди малко повече от година, вече се руши и се нуждае от спешен ремонт.

СИМЕОН КАРАКОЛЕВ: АБСОЛЮТЕН ФЕЙК Е, ЧЕ ПИЛОНЪТ НА РОЖЕН МОЖЕ ДА РУХНЕ

Абсолютен фейк е, че пилонът на Рожен може да рухне. Това каза за Actualno.com Симеон Караколев, председател на фондация „Наследство в бъдещето“, в чийто имот е поставен пилонът на Рожен.

КОЙ ЩЕ ДИКТУВА МИРА В УКРАЙНА: РУСИЯ СЕ ДЕМИЛИТАРИЗИРА И ХВЪРЛЯ ВСИЧКО СЕГА (ОБЗОР - ВИДЕО)

Истински преговори за мир в Украйна – това е темата, по която се шуми най-вече що се отнася до най-значимото геополитическо събитие от вече почти две години и половина.

"КАПКА В МОРЕТО": ДЪЛГОВЕТЕ НА УКРАЙНА И ЦЕНАТА ЗА ПОГАСЯВАНЕТО ИМ

В близко бъдеще Украйна е избегнала заплахата от фалит, пише немското издание Berliner Zeitung. Киев наскоро постигна споразумение с група западни кредитори за намаляване на дълга. На украинците обаче им е рано да се радват. Отписаните милиарди са само малка част от огромния публичен дълг на страната.

КАК ДА СЕ СПРЕ ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА В РУСИЯ: ДА БЪДАТ ЛИШЕНИ ЖЕНИТЕ ОТ ПРАВА И КОНТРАЦЕПТИВИ!

Преди броени дни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново предупреди, че заради ниската раждаемост Русия е близо до демографска катастрофа. В момента на една рускиня се падат по 1,4 деца. А според указа на диктатора Владимир Путин този коефициент трябва да достигне поне 1,6 до 2030 г. и 1,8 до 2036 г.

ИКОНОМИКА: ГЕРМАНИЯ И УНГАРИЯ ПОТЪВАТ, В КИТАЙ Е ОЩЕ ПО-ЗЛЕ - КОМПАРТИЯТА СЪС СПЕШНИ МЕРКИ

Брутният вътрешен продукт (БВП) и на Европейския съюз като цяло, и на страните от еврозоната нараства с по 0,3 на сто през второто тримесечие в сравнение с първите три месеца на годината, с отчитане на сезонните фактори. Това сочи предварителната оценка на европейската статистическа служба Евростат, която излезе официално днес (30 юли). Припомняме, че данните за икономическия растеж отделните страни-членки се изпращат от съответните национални статистически служби.

ИЗРАЕЛ АТАКУВА БЕЙРУТ, УДАРЪТ Е СРЕЩУ ВИСШ КОМАНДИР ОТ „ХИЗБУЛА“

Силен взрив се разнесе и се извиха облаци дим над южните предградия на ливанската столица Бейрут, предаде крепост на ливанската въоръжена групировка "Хизбула", предаде Ройтерс.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес