Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 28 юли, 2024 година

28 юли 2024, 20:00 часа • 2157 прочитания

Редакционният екип на Actualno.com Ви представя най-важните новини за изминалия ден, 28 юли 2024 г.

РАДЕВ ДАВА ТРЕТИЯ МАНДАТ НА "ИМА ТАКЪВ НАРОД" 

Президентът Румен Радев ще връчи утре в 12:00 часа третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "Има такъв народ", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

КАЛИН СТОЯНОВ: ОТКРИТА Е ОЩЕ ЕДНА ЖЕРТВА В СКЛАДА КРАЙ ЕЛИН ПЕЛИН, ГЪРМЕЖИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ

Продължават гърмежите, но най-хубавото е, че тежко оборудване влезе около склада и има доста стока вътре – високо технологични изделия, най-висок клас. Ако се стигне до нов взрив на въпросните пиротехнически изделия, то той ще бъде в пъти по-мощен. Това заяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов на брифинг пред журналисто село гара Елин Пелин във връзка с взрива в завода за фойервекри

СТРАХЪТ ОТ ВРЪЩАЩИТЕ СЕ РУСКИ ВОЙНИЦИ ОТ УКРАЙНА СЕ ПРОМЪКВА В РУСИЯ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Ново милиционерско звено с име "Тигър – закон и ред" се появи в Русия – в Приморски район. То е съставено от "ветерани от специалната военна операция" (бел. ред. - СВО – гнусното име на войната в Украйна, което налага режимът на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин). Целта му – да бъде намерена работа на връщащите се оцелели руски войници. Именно перспективата милиони такива войници да се върнат с опустошени от войната души и непознаващи друг начин на живот, освен насилието, тревожи вече сериозно Кремъл: "Новите афганистанци": Кремъл започва да се страхува от военните, завърнали се от фронта

ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ ГОТОВ ДА ВЛЕЗЕ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ

„Величие“ ще влезе в битката за 51-ото Народно събрание. Имам желание да бъде кандидат за депутат и водач на парламентарната група на „Величие“. Това заяви идеологът на ПП „Величие“ Ивелин Михайлов пред БНТ.

АТАНАС АТАНАСОВ СЕ НАДЯВА НА ЧУДО - КАБИНЕТ С ТРЕТИЯ МАНДАТ И ОБЕДИНЯВАЩ ПРЕМИЕР

Шансовете за третия мандат за съставяне на правителство са малки, но би могло да се случи чудо - да се намери обединителна фигура за премиер. Това мнение изрази пред БНР съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ и лидер на Демократи за силна България Атанас Атанасов

УВЕЛИЧАВА СЕ БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ СЛЕД ВЗРИВА В СКЛАДА ЗА ФОЙЕРВЕРКИ КРАЙ ЕЛИН ПЕЛИН

На местопроизшествието във взривения склад за фойерверки край Елин Пелин, са открити две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента. Предстои извършването на действия по разпознаването им, предаде БНТ. 

ЖЕСТ: ТУАРЕГИТЕ ИСКАТ ДА ПРЕДАДАТ ПЛЕНЕНИТЕ ВАГНЕРОВЦИ НА УКРАЙНА

Припомняме, че десетки "вагнеровци" са срещнали смъртта си в битка за малък град на границата с Алжир – Тинзватен, предава ABC. Група правителствени войници и "вагнеровци" са влезли в бой с туареги – тези племена обявиха война на ЧВК Вагнер още през 2023 година.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО - 29 ЮЛИ 2024 Г. (ПОНЕДЕЛНИК)

На 29 юли 2024 г. атмосферното налягане ще малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Какви ще са температурите вижте в прогнозата за времето.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес