Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 24 юли 2024 г.

24 юли 2024, 22:00 часа • 1683 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 24 юли 2024 г.

"НЯМА НАПРЕДЪК": ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ИСКА ОТ БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ ПРИСЪДИ ЗА КОРУПЦИЯ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ

Европейската комисия публикува петия си годишен доклад относно върховенството на закона, който разглежда развитията в тази област във всички държави-членки на Евросъюза. Докладът обхваща четири стълба: реформи в правосъдието, уредби за борба с корупцията, медийна свобода и плурализъм, както и механизми за взаимозависимост и взаимоограничаване на институциите.

ИЗБОРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ДОКУМЕНТНИ ИЗМАМИ, ПРАНЕ НА ПАРИ: ИЗ СИГНАЛИТЕ СРЕЩУ "ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК" (ВИДЕО)

През годините в МВР е работено по общо 28 проверки на сигнали, свързани с Ивелин Михайлов, обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред Временната комисия за "Исторически парк".

ИЗХОДЪТ ЗА ПЕЕВСКИ, СЛЕДВАЩИЯТ ХОД НА БОРИСОВ И ИЗКУШЕНИЕТО ПРЕД РАДЕВ: АНАЛИЗ НА ГЕОРГИ КИРЯКОВ (ВИДЕО)

"Г-н Пеевски подслаждаше кафето си много години със захарта, наречена ДПС. Сега тази захар я няма и затова му нагарча доста. Не просто ще пие горчиво кафе оттук нататък, но накрая и кафе няма да има". Такава прогноза направи в Студио Actualno политологът Георги Киряков за политическото бъдеще на съпредседателя на Движението за права и свободи.

ПЕЕВСКИ СИ ИЗПУСКА НЕРВИТЕ: ОБИДИ КЪМ ПП-ДБ, ЗАПЛАХИ КЪМ РУМЕН РАДЕВ (ВИДЕО*)

Председателят на ДПС Делян Пеевски, за чиято оставка призова почетния председател на движението Ахмед Доган, изглежда си изпуска нервите - той изсипа обиди по адрес на ПП-ДБ и заплаши президента. 

БОРИСОВ ДЕЙСТВА ПРОТИВ РАДЕВ: ОДОБРИ КАНДИДАТУРАТА НА НЕНЧЕВ (ВИДЕО)

Мисля, че кандидатурата му е добра. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента по повод кандидатурата на бившия министър на отбраната Николай Ненчев за посланик в Украйна. 

ГЛАВЧЕВ НЕ ПОСМЯ ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ПУТИНИСТКАТА ПОЛИТИКА НА УНГАРИЯ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛКА НА ЕС

България няма да бойкотира Унгария на ниво ЕС, по подобие на няколко други държави членки, наказващи Будапеща заради визитата на премиера Виктор Орбан в Москва при диктатора Владимир Путин. Това става ясно от писмен отговор на служебния министър-председател Димитър Главчев на парламентарен въпрос, зададен му от депутата от ПП-ДБ Деница Симеонова.

ГЛАВЧЕВ С ЦИНИЧНО СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ПОЖАРИ И УКРАИНСКИТЕ БЕЖАНЦИ (ВИДЕО)

Служебният примиер Димитър Главчев направи сравнение между живота на украинските бежанци в България с този на хората, останали без дом вследствие на пожарите в страната от последната седмица.

ВОЙНАТА В УКРАЙНА, "ВЪЗРАЖДАНЕ" В РУСИЯ И КАКВО БИ НАПРАВИЛ, АКО Е ПРЕМИЕР: КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ПРЕД ACTUALNO.COM (ВИДЕО)

 

От поредните предсрочни парламентарни избори ни разделя реализирането на третия мандат, което към момента изглежда невъзможно. Въпросът, който все още няма отговор, е на кого президентът Румен Радев ще го връчи. За да коментира темата в Студио Actualno поканихме лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

КУП ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ: УКРАЙНА ЩЕ ДОПУСНЕ КЛЮЧОВ ПРОБИВ НА ФРОНТА (ОБЗОР - ВИДЕО)

Украйна изпитва сериозни затруднения срещу продължавата да натиска бясно руска армия – специално в Покровското направление. Това направление е най-горещото, с най-интензивни боеве от октомври, 2023 година насам, като изключим някои дни от времето на руската офанзива в Харковска област, започнала на 10 май, 2024 година.

КЛЮЧОВ ИЗБОР ПРЕД ИНДИЯ: РУСИЯ ИЛИ САЩ?

И през юли доминират важни събития в световната политика. Докато САЩ бяха домакини на срещата на върха на НАТО, руският диктатор Владимир Путин се срещна с индийския премиер Нарендра Моди, един от неговите исторически партньори. Срещата беше следена отблизо, тъй като това е първото посещение на Моди в Русия от началото на войната в Украйна.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес