Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 23 юли 2024 г.

23 юли 2024, 22:00 часа • 2774 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 23 юли 2024 г.

ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ ДОГАН МОЖЕ ДА ОТСТРАНИ ПЕЕВСКИ ОТ ДПС: АНАЛИЗ НА СВЕТЛИН ТАЧЕВ (ВИДЕО)

За мен ситуацията в ДПС стигна до това ниво, защото Делян Пеевски получи власт, но той се опита да вземе повече, отколкото му беше позволено.

"ХОРАТА ОКОЛО ПЕЕВСКИ ИСКАТ ДА ЗАВЗЕМАТ ДПС": КОМЕНТАР НА ХОДОВЕТЕ НА ДОГАН ОТ МАРАЯ ЦВЕТКОВА (ВИДЕО)

Ситуацията в ДПС много трудно може да се анализира, защото до този момент завесите там бяха спуснати. Аз не съм съгласна много с дихотомията, че единият носи парите, другият - властта. Нещата са по-сложни. Идеята на хората около Пеевски е да си завземат ДПС.

ВАРНА НИКОГА НЕ Е БИЛА СОБСТВЕНИК НА АКЦИИ ОТ ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР, ОБЯВИ СЪДЪТ

Софийският градски съд (СГС) излезе с решение по делото, водено за акциите на Пловдивския панаир. Столичните магистрати определиха за нищожно решението, с което Варненският общински съвет апортира акциите на Общината от Международния панаир в Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест".

"СЪДЕБНАТА РЕФОРМА СЕ ОКАЗА СМОКИНОВ ЛИСТ": АСОЦИАЦИЯТА НА ПРОКУРОРИТЕ КРИТИКУВА И ЧАКА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД

Огромна част от промените в Конституцията са противоконституционни и са вредни за обществото. Промените в Основния закон няма да доведат по-добро развитие на съдебната система, няма да доведат до по-добро качество и няма да доведат до повече справедливост за гражданите. Това заяви пред БНТ Владимир Николов, председател на Асоциацията на прокурорите.

РУМЕН РАДЕВ СЕ ЯДОСА, ЧЕ НИКОЛАЙ НЕНЧЕВ ЩЕ НИ ПРЕДСТАВЛЯВА В УКРАЙНА

Българският президент Румен Радев изрази негодувание относно все още слуховете, че бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще стане новия български посланик в Украйна. Радев обяви това в официална позиция: Николай Ненчев е новият български посланик в Украйна?

"ТАКА ЛИ Е КАЗАЛ?": СЛУЖЕБНИЯТ ПРЕМИЕР ОТГОВОРИ НА РАДЕВ ЗА НОВИЯ ПОСЛАНИК В УКРАЙНА (ВИДЕО)

Няма чак толкова много желаещи за поста посланик в Украйна. Това каза служебният премиер Димитър Главчев, който отговаря на въпроси на граждани във Facebook.

УКРАЙНА КУПУВА ОРЪЖИЕ С РУСКИ ПАРИ ОТ ЕС, РУСИЯ РАДИКАЛИЗИРА ЗАКОНИТЕ СИ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Първият транш от замразени руски пари за Украйна, който ЕС ще преведе, ще отиде в Киев в началото на август, 2024 година. Това стана ясно от изказване на европейския външен министър (върховен представител за външната политика на ЕС) Жозеп Борел. Парите ще бъдат ползвани за закупуване приоритетно на военно оборудване – системи за ПВО, артилерийски снаряди и т.н. Става въпрос за 1,4 млрд. евро съгласно официалното съобщение от проведената среща на Европейския съвет на външните министри – припомняме, че Г-7 се съгласи печалбите от замразени на Запад руски активи, а не самите активи (около 300 млрд. евро, задържани в ЕС, САЩ, Канада, Великобритания), да отиват в помощ на Украйна.

СПИРАМЕ ОРЪЖИЕТО ОТ ЕС, АКО НЕ НИ ПУСНЕТЕ РУСКИЯ ПЕТРОЛ: УНГАРИЯ С УЛТИМАТУМ ЗА УКРАЙНА

Унгария ще блокира програмата за военна помощ за Украйна в размер на 6,5 млрд. евро по линия на Европейския механизъм за мир, докато Киев не възобнови доставките на руски петрол от "Лукойл" за съседката си. С това заплаши унгарският външен министър Петер Сиярто, след като украинските власти наложиха санкции на руския енергиен гигант и по този начин спряха транзита на нефт от компанията през територията си.

ПОЗНАТ ПРОБЛЕМ БАВИ ПРОИЗВОДСТВО НА РАКЕТИ PATRIOT В ЯПОНИЯ

Японската Mitsubishi Heavy Industries (MHI) вече произвежда около 30 ракети Patriot всяка година по лиценз Lockheed Martin и може да увеличи производството до около 60, казаха пред Reuters двама японски правителствени служители.

БОТОВЕТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА: НАСТЪПИ ЛИ СМЪРТНИЯТ ЧАС НА ИНТЕРНЕТ?

Може би не знаете, но преди 7-8 години интернет умря. Или поне така смятат привържениците на конспиративната теория за "мъртвия интернет", според която цялото или почти цялото съдържание в мрежата се създава от ботове. Ситуацията според тях изглежда по следния начин - ботовете имитират бурна човешка дейност и общуват помежду си. Зад всичко това стоят алгоритмите на препоръчителните системи на IT  корпорациите - те заедно с правителството на САЩ поддържат инфлуенсърите на заплата и свеждат взаимодействието с обикновените потребители до минимум, за да манипулират населението на планетата, като формират необходимото обществено мнение преди приемането на репресивни закони или създават илюзия за популярност на своя кандидат преди изборите.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес