Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 22 юли 2024 г.

22 юли 2024, 22:00 часа • 1593 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22 юли 2024 г.

КОГА МОЖЕ ДА СА СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ?

Ако днес ПП-ДБ върнат мандата, президентът Румен Радев има 7 дни да размишлява на кого да даде третия мандат. Което означава, че той трябва да го даде следващия понеделник. Политическата сила, която го получи, няма срок да го върне. Това обясни преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров в ефира на Нова телевизия.

ПП-ДБ ВЗЕ И ВЕДНАГА ВЪРНА НЕИЗПЪЛНЕН ВТОРИЯ МАНДАТ

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ).

ЩЕ СЕ РАЗДЕЛЯТ ЛИ ПП-ДБ ДО ИЗБОРИТЕ: ПРОГНОЗА НА Д-Р ТЕОДОР СЛАВЕВ (ВИДЕО)

Шансът е микроскопичен. Така в "Студио Actualno" политологът д-р Теодор Славев определи възможностите за реализация на третия мандат за съставяне на правителство след като днес от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) върнаха втората папка на държавния глава. "Отиваме към седмите предсрочни парламентарни избори", убеден е Славев.

БЮДЖЕТЪТ ЗА 2024 Е СГРЕШЕН, ЩЕ СЪБЕРЕМ С 1 МЛРД. ЛВ. ПО-МАЛКО: АНАЛИЗ НА ФИНАНСИСТА МИХАИЛ КРЪСТЕВ (ВИДЕО)

"Никой не обръща внимание на финансите - бюджетът за 2024 г. е сгрешен с много" и "ако тази политика бъде продължена през 2025, ще влезем в една непрестанна спирала на невъзможност на реалната икономика да навакса политическите амбиции за приходи". Такъв анализ на ситуацията с парите на държавата направи в Студио Actualno финансистът Михаил Кръстев.

ПРОБЛЕМИТЕ НА СРЕДНОТО УЧИЛИЩЕ ОТВЪТРЕ: РАЗКАЗ НА УЧИТЕЛКАТА ЕЛЕНА КИСЕЛОВА (ВИДЕО)

99.32 точки от възможни 100 постигна клас от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" на матурите тази година. 

ПОЖАРЪТ ВЪВ ВОДЕН, КРАЙНОВО И СТРАНДЖА Е ОВЛАДЯН, ОГЪНЯТ В ГЪРЦИЯ Е НА 1 КМ ОТ БЪЛГАРИЯ

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа (Община Болярово, Област Ямбол) е овладян и локализиран. Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов пред медиите на 22 юли.

F-16 В БЪЛГАРИЯ, КОЛКО ПАРИ ВЗЕМАМЕ ЗА ВОЕННАТА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА И ПОЖАРИТЕ: ГОВОРИ ГЕН. ЗАПРЯНОВ

Два хеликоптера и 60 души от базите в Безмер и Кабиле са на терен да гасят пожари. Поддържаме 600 души в готовност – възможностите ни не са безгранични, но не е имало случай, в който да откажем помощ. Това заяви българският служебен министър на отбраната ген. Атанас Запрянов.

МИР В УКРАЙНА: ЗЕЛЕНСКИ Е ГОТОВ ДА ГОВОРИ С ПУТИН И ПОСОЧИ УСЛОВИЯТА (ОБЗОР - ВИДЕО)

"Нека бъдем честни – ако искаме да сложим край на войната, ако светът е обединен и стои зад Украйна, тогава ще трябва да говорим и с тези, които решават всичко в Русия". Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в много рекламираното интервю, което даде за BBC и много части от което бяха излъчени предварително като реклама преди да бъде излъчено на 20 юли вечерта в пълен формат.

ОТБЛЪСНИ ПУТИН И СПЕСТИ ПАРИ: КАКЪВ ТРЯБВА ДА Е ПЛАНЪТ НА ТРЪМП СПОРЕД БОРИС ДЖОНСЪН?

Това беше моментът, в който Доналд Тръмп спечели президентските избори през ноември. Нямам предвид съдбовното решение да обърне главата си, което го спаси от смъртта с четвърт инч.

НОВАТА РАКЕТНА НАДПРЕВАРА МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ: ЗАПЛАХИТЕ

 

Преди четири десетилетия САЩ разположиха ядрени ракети "Круз" и "Пършинг" II в Европа, за да противодействат на съветските СС-20 – ход, който предизвика напрежение по време на Студената война, но до няколко години доведе до историческа сделка за разоръжаване, пише Reuters.

КАМАЛА ХАРИС Е ЗАПОЧНАЛА ДА ТЪРСИ КАНДИДАТ ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ: КОИ СА В ИГРАТА? (СНИМКИ)

 

Настоящият вицепрезидент на САЩ Камала Харис вече започва да се оглежда за свой кандидат за вице, след като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара и призова демократите да изберат именно нея в битката срещу Доналд Тръмп през ноември.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес