Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня, 21 юли

21 юли 2024, 22:00 часа • 2164 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 21 юли 2024 г.

БАЙДЪН СЕ ОТКАЗВА ОТ ПРЕЗИДЕНТСКАТА НАДПРЕВАРА В САЩ

Американският президент Джо Байдън съобщи, че се оттегля от надпреварата за Белия дом и няма да се бори за втори мандат, предаде Би Би Си.

ТРЪМП КАТО СПАСИТЕЛ НА УКРАЙНА: ПЛАНЪТ НА БОРИС ДЖОНСЪН И СИЛАТА НА АРМИЯТА (ОБЗОР - ВИДЕО)

Състоянието на армията и бъдещите перспективи за оказване на външно влияние – това са два от най-важните фактори за устойчиво решение относно Украйна и спиране на войната там така, че да не бъде подновена в обозримо бъдеще.

НЯМА БЕНЗИН, НЯМА ТОК: УКРАЙНА ШАМАРОСА ОРБАН С "ЛУКОЙЛ" ЗАРАДИ ПУТИНИСТКАТА МУ ПОЛИТИКА

 

Високите цени и недостигът на ток могат да засегнат унгарците в рамките на "седмици", след като Украйна наложи частична забрана за преминаване на руски петрол през територията на страната. Украинските санкции са насочени срещу най-известния руски петролен гигант "Лукойл", но не и срещу други руски компании - засега. Няма и много допълнителна информация какви точно са санкциите, като нито Украйна, нито Русия коментира пространно въпроса.

НИКОЛАЙ ДЕНКОВ: КАЛИН СТОЯНОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, ПРЕМИЕРЪТ ГЛАВЧЕВ - НЕ

Не се наемам какво се е случило. Когато имаш министър с опит, трябва да знаеш, че максимално бързо трябва да се реагираш превантивно. Това, което се видя, е, че е било подценено. Това каза председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" акад. Николай Денков в предаването "На фокус" по Нова телевизия по отношение на вътрешният министър Калин Стоянов и ситуацията с пожарите в с. Воден.

АНТОАНЕТА ЦОНЕВА: РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ТРЕТИЯ МАНДАТ Е ТРУДНО УПРАЖНЕНИЕ

В тази среда устойчиво управление много трудно би могло да бъде създадено. Това каза пред БНР Антоанета Цонева от ПП-ДБ.

ХВЪРЛЕНИ ЦИГАРИ, СТЪКЛЕНИ ОТПАДЪЦИ, ГОРЯЩИ СТЪРНИЩА: ГОЛЕМИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ПОЖАРИТЕ

 

Високите температури в България и в целия регион през летния сезон, както и силният вятър на места, причиниха множество пожари у нас, които и в този момент не могат да бъдат овладяни.

КАЛИН СТОЯНОВ: ЗАПОЧВА НАСТАНЯВАНЕТО НА ХОРА ОТ СЕЛО ВОДЕН ВЪВ ФУРГОНИ

 

"Успоредно с продължаващата вече шесто денонощие огнена стихия, обещах, че МВР ще се погрижи за пострадалите хора. Точно по тази причина днес започва доставката на 15 контейнера, които са абсолютно пригодни за живеене. 14 от тях са с две стаи със санитарни възли. Няма как по-рано да се поставят контейнери на място, което все още не е обезпечено". Това заяви в опожареното село Воден вътрешният министър Калин Стоянов.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес