Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 20 юли 2024 г.

20 юли 2024, 19:58 часа • 4131 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 20 юли.

ПРИ ДАННИ ЗА ЛОКАЛЕН РУСКИ ПРОБИВ В УКРАЙНА: ИМАШЕ ЛИ ЯДРЕНА АВАРИЯ В РУСИЯ? (ОБЗОР-ВИДЕО)

Имаше ли или нямаше ядрена авария в Русия, в Ростовската АЕЦ? Този въпрос за известно време доминира новините, касаещи войната в Украйна специално през вчерашния ден. Изглежда обаче от наличните данни дори да е имало инцидент, той не е бил от съществено значение. Подобно на Actualno.com, журналистът Григор Лилов също разгледа данните за инцидент и заключи, че е възможно да се е случило нещо.

ВАС: ОТ "ПИРОГОВ" СА ИЗТОЧВАЛИ НЗОК С ФИКТИВНИ ХОСПИТАЛИЗАЦИИ

Върховният административен съд (ВАС) излезе с решение, че в МБАЛ "Пирогов" са били отчитани фиктивни хоспитализации, заради които здравната каса (НЗОК) правилно е санкционирала лечебното заведение през 2021 г. Това става ясно от решение на ВАС.

"НОВИТЕ АФГАНИСТАНЦИ": КРЕМЪЛ ЗАПОЧВА ДА СЕ СТРАХУВА ОТ ВОЕННИТЕ, ЗАВЪРНАЛИ СЕ ОТ ФРОНТА

В Кремъл смятат, че връщането от фронта на участници във войната в Украйна ще стане "главен фактор за политически и социални рискове" по време на новия мандат на Владимир Путин. Това е заявил началникът на политическия блок на администрацията на руския президент Сергей Кириенко по време на съвещание с вицегубернаторите на руските региони, отговарящи за политическите въпроси на своята територия.

БЛИНКЕН: УКРАЙНА ЩЕ МОЖЕ ДА УСТОИ, ДОРИ АКО ТРЪМП ОГРАНИЧИ ПОМОЩТА НА САЩ

Украйна ще е в състояние да удържи (буквално "да стои на собствените си крака" във военно отношение) с помощта на останалите си западни съюзници, дори и без подкрепата на САЩ. Това каза държавният секретар Антъни Блинкен в петък, 19 юли, на форума, посветен на сигурността, в Аспен.

ДВЕ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВОЕННИ КОМПАНИИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПОДНОВИХА ДОГОВОРИТЕ СИ ЗА ПОДКРЕПА НА УКРАЙНА

Две от най-големите отбранителни компании във Великобритания - BAE Systems и Babcock International Group, потвърдиха, че са подновили договорите си с британското министерство на отбраната за продължаване на подкрепата за Украйна. Новината бе съобщена на сайта на правителството.

"УКРАЙНА Е ДНЕШНАТА СПАРТА!": ВИДЕО С УКРАИНСКИ ВОЕННИ Е ХИТ В ИНТЕРНЕТ

В много страни стана особено популярно видео с украински бойци, които напредват към фронта на бронирани машини.

ЖИТЕЛ НА ВОДЕН КЪМ ПЕТКОВ И ДЕНКОВ: ИЗЧЕЗВАЙТЕ, ЕКСКУРЗИАНТИ ТАКИВА!

Пострадали от пожара нарекоха съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков и бившия премиер акад. Николай Денков "екскурзианти" и ги изгониха от района на село Воден, който пострада от силния пожар тези дни.

ТРЪМП ПРЕДУПРЕДИ ДА НЕ ВЯРВАМЕ НА "ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ", ЧЕ ПОБЕДАТА МУ ЩЕ Е ИЗГОДНА ЗА РУСИЯ (ВИДЕО)

По време на телефонния разговор между кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп и украинския лидер Володимир Зеленски (за който Зеленски потвърди малко след полунощ на 20 юли в профила си в Х), Тръмп е направил показателна забележка.

"ТОЙ", "ТЯ" И "ТО" НЕ СТИГАТ": В ГЕРМАНИЯ МОГАТ ДА ВИ ГЛОБЯТ, АКО НЕ ЗНАЕТЕ НОВИТЕ МЕСТОИМЕНИЯ

Умишлената злоупотреба с местоимения ще доведе до глоби съгласно Закона за самоопределение (предназначен да улесни промените в официално регистрирания пол и име. - бел. прев.) в Германия. Съдебните процедури по този въпрос не са далеч, твърди Die Welt.

"ДПС БЕЗ ПЕЕВСКИ!": МЛАДЕЖКОТО ДПС СЕ СРЕЩНА С ДОГАН (ВИДЕО)

Представители на Младежкото ДПС проведоха среща с Ахмед Доган по негова покана. Пред него те препотвърдиха позицията си, че всички младежки структури в страната застават безусловно зад неговите решения и заявиха пълна подкрепа за единствения лидер и визионер на ДПС.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес