Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 18 юли 2024 г.

18 юли 2024, 22:00 часа • 1704 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 18 юли 2024 г.

ПП-ДБ ВРЪЩА НЕИЗПЪЛНЕН ВТОРИЯ МАНДАТ

ПП-ДБ ще върнат втория мандат неизпълнен. Това обяви народният представител от Божидар Божанов по време на брифинг в парламента. 

ПРОВАЛЪТ НА ВТОРИЯ МАНДАТ: ПП-ДБ ОТВЪТРЕ С МАНОЛ ПЕЙКОВ (ВИДЕО)

"Ние сме абсолютно последователни. Не гоним постове, а принципни неща - съдебна реформа, назначения в регулаторите, които да са прозрачни". Така депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков коментира в Студио Actualno целта на предложената от коалицията антикорупционна декларация, обвързана с втория мандат.

РАДЕВ ОБЯВИ КАК ЩЕ ПОСТЪПИ С ВТОРИЯ МАНДАТ, АТАКУВА ПЕЕВСКИ ЗА ДУМИТЕ "СЛЕЗ ОТ САМОЛЕТА"

"Вече ясно заявих, че в никакъв случай няма да бавя процеса" с мандатите. Това обяви президентът Румен Радев пред журналисти във Великобритания, където е на посещение за участие в срещата на Европейската политическа общност.

"ПОЛЕ ЗА МАНЕВРИ": ЩЕ ИМА ЛИ ИЗНЕНАДИ ОТ ПАРТИИТЕ С ТРЕТИЯ МАНДАТ? ГОВОРИ ДОЦ. БОРИСЛАВ ЦЕКОВ (ВИДЕО)

Партийна аритметика - така доц. Борислав Цеков определи в "Студио Actualno" предложенията на "Продължаваме промяната-Демократична България" за антикорупционни законопроекти, към които повечето партии в парламента се отнесоха скептично.

ПРЕВРАТ СЕ ИЗВЪРШВА СРЕЩУ ПЕЕВСКИ: ЦОНЕВ РАЗКРИ ЩЕ ИМА ЛИ НОВА ПАРТИЯ

Преврат се извършва, когато се сваля легитимно избрано ръководство. Извършва се преврат срещу Делян Пеевски. Това каза Йордан Цонев в ефира на Нова телевизия.

ВРЪЗКАТА НА ПЕЕВСКИ, НОТАРИУСА И ПЕПИ ЕВРОТО: РАЗКРИТИЯ ОТ ЖУРНАЛИСТА НИКОЛАЙ СТАЙКОВ (ВИДЕО)

Каква е връзката между Делян Пеевски, Мартин Божанов - Нотариуса, Петьо Петров - Еврото? Това разкри разследващият журналист Николай Стайков пред временната комисия в Народното събрание за Нотаруса и Еврото.

КАЛИН СТОЯНОВ: ПОЖАРЪТ В СЕЛО ВОДЕН Е ОВЛАДЯН

Пожарът в село Воден е овладян. В сряда ситуацията беше изключително тежка. На терен имаше близо 25 екипа на пожарната, хеликоптер на армията, доброволци и служители на горските стопанства. Хората бяха евакуирани от нас, имаше голяма част от тях, които отказваха да напуснат домовете си. По тази причина бяха принудително изведени.

СЛЕД СКАНДАЛ: УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН Е ПРЕИЗБРАНА НАЧЕЛО НА ЕВРОКОМИСИЯТА (ВИДЕО)

Урсула фон дер Лайен ще продължи да ръководи Европейската комисия. Днес, 18 юли, мнозинството от евродепутати подкрепи кандидатурата ѝ за преизбиране на най-висшия пост в изпълнителния орган на ЕС.

МОДЕРНАТА РУСКА СТРЪВ ЗА МИР КЪМ ЕВРОПА: В СТИЛ РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ (ОБЗОР - ВИДЕО)

"Готови сме да обсъждаме и да говорим за проблемите с безопасността в Европа – разбира се, като отчитаме първопричините за възникването им и зачитаме законните руски интереси за безопасността на Руската федерация". Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по най-горещата световна тема – мир в Украйна.

ЧУМАТА НА ПУТИН: ПУСТИНЯТА НАСТЪПВА В КРИМ И ЮЖНА УКРАЙНА СЛЕД ВЗРИВА НА ЯЗОВИР "КАХОВКА" (СНИМКИ)

Ефектите от взрива на язовир "Каховка", който стана факт преди малко над 1 година и за който всички налични данни сочат, че са виновни руснаците, вече са видими: Как точно е взривен язовир "Каховка" - най-вероятната версия

СУПЕРВОЙНИЦИТЕ С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ ВЕЧЕ НЕ СА ПРОСТО ФАНТАЗИЯ (ВИДЕО)

 

Докато денят бавно се превръща в нощ, американските войници от спецчастите се чувстват все по-тревожни. Те са в гъсто населения градски център на политически нестабилен регион и местните действат все по-оживено през последните дни. Разузнаването предполага, че нивото на заплаха в града е високо, но подробностите са неясни и екипът трябва да се държи сдържано - престрелка може да привлече вниманието на враждебни елементи. За да оценят потенциалните заплахи, американците решават да действат по-предпазливо. Отказвайки се от крещящо тактическо оборудване, за да се слее с тълпата, операторът излиза на главната улица на района, за да огледа.

БЪДЕЩЕТО НА КЛИМАТА Е В ЕКСТРЕМНИТЕ ГОРЕЩИНИ: КАК ДА СЕ БОРИМ С ТОВА? (ВИДЕО)

Измененията на климата са свързани с покачване на глобалната температура заради изгарянето на изкопаеми горива. Установено е, че в нашите ширини всеки 2 градуса увеличение на средната температура, месечна или сезонна, води до удвояване на честотата на горещите вълни. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес