Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 11 юли, 2024 година

11 юли 2024, 22:00 часа • 1283 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 юли.

ИЗКЛЮЧИХА ХОРАТА НА ДОГАН: ДПС СТАНА ЧЕТВЪРТА СИЛА В ПАРЛАМЕНТА (СНИМКИ)

Парламентарната група на ДПС е изключила депутатите, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган. Това съощи заместник-председателят на 50-ото Народно събрание Росица Кирова от парламентарната трибуна.

КОНКРЕТЕН ПРИМЕР ЗА БРУТАЛНОСТ НА ПЕЕВСКИ: БИВШИЯТ КМЕТ НА КЪРДЖАЛИ ГО ПОСОЧИ

"Силните лидери приемат реалността и винаги могат да направят крачка назад. Но както се казва, късно е либе за китка" - така бившият кмет на Кърджали Хасан Азис показа накъде духа вятъра в ДПС - въпросът е достатъчно силно ли.

"ДПС ИМА ИМУННА СИСТЕМА": ЧАКЪРОВ ПРИЗОВА ЗА ОСТАВКАТА НА ПЕЕВСКИ (ВИДЕО)

Един от председателите на ДПС Джевдет Чакъров припозна призива на почетния предесдател на движението д-р Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и обкръжението му, стана ясно от изявлението му пред медиите.

ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ И ФАСАДАТА В ДПС: НАКЪДЕ ПОЕМА ПАРТИЯТА? (ВИДЕО)

В ДПС има война. Виждаме днес краткосрочния ефект от тази война - втория мандат за съставяне на правителство вероятно ще отиде при ПП-ДБ. Това заяви в предаването "Студио Actualno" политическият пиар експерт Бояна Бозаджиева.

ОФИЦИАЛНО: НАТО ОБЯВИ ПЪТЯ НА УКРАЙНА КЪМ АЛИАНСА ЗА "НЕОБРАТИМ"

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви "необратимия" път на Украйна към Алианса, като подчерта, че текущите ангажименти на отбранителния съюз към Киев "представляват мост към членството на Украйна".

НАТО ОБВИНИ КИТАЙ, ЧЕ ПОДПОМАГА ВОЙНАТА НА ПУТИН. ПЕКИН ИСКА АЛИАНСА АУТ ОТ АЗИЯ

Китай обвини НАТО, че очерня страната, и поиска Алиансът да не се меси в Азия. Всичко това се случва, докато китайските военни правят рекорден брой въздушни операции край Тайван и военноморски учения край Филипините.

КОЛКО ОСТАНАХА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ: НОВИ ДАННИ

Населението на България е намаляло с 2229 души (0,03 на сто) през 2023 година. Това показват данните на европейската статистическа агенция Евростат, публикувани днес (11 юли), когато се отбелязва Световният ден на населението.

ЧАСТ НА РАКЕТИТЕ ATACMS СЕ ОКАЗА ТВЪРДЕ СЛОЖНА ЗА РУСКАТА ИНЖЕНЕРНА МИСЪЛ (ВИДЕО)

Руснаците откриха оцелял взривател на изстреляна от украинците ракета ATACMS и той им се стори твърде сложен и скъп, за да могат да използват ноу-хау-то му за своите оръжия, пише полското издание Defence24. Въпреки това, докато американските ракети пробиват защитата на руските противовъздушни системи С-300 и С-400, руските ракети "Искандер" и "Кинжал", ако срещнат за съжаление малкото американски ПВО системи "Пейтриът" в Украйна, биват свалени от тези батареи в почти 100% от случаите.

АНАЛИЗ: ВРЕМЕ Е ЗА ЗАМЕСТНИЦИ НА НАТО

Световни лидери сега отбелязват историческата 75-та годишнина на Организацията на Северноатлантическия пакт. Поводът несъмнено ще включва безкрайни размишления върху успехите на НАТО през последните три четвърти век, надминати само от това, което очакваме да бъде безгранично изразяване на вяра в бъдещето на Алианса.

ЛЕКА-ПОЛЕКА УКРАЙНА ЗАПОЧНА ДА КОНТРААТАКУВА (ВИДЕО)

Идващата по-сериозна западна и особена американска военна помощ (в оръжия) за Украйна вече позволява на украинската армия да извършва локални контраатаки в определени участъци на фронта. Това заключение прави американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW) в дневния си обзор.

СЪЮЗНИЦИТЕ ВЕЧЕ КУПУВАТ ОРЪЖИЕ ОТ УКРАЙНА И ГО ПРАЩАТ НА ФРОНТА: СТОТИЦИ МИЛИОНИ СА В ИГРАТА

Западните партньори на Украйна са обещали до момента да инвестират около 675 млн. долара в украинската отбранителна индустрия за въоръжаване на силите на Киев. Това съобщи "Европейска правда" на 11 юли, позовавайки се на данни от Министерството на стратегическите индустрии.

"ДЕТСКА БОЛНИЦА ДО 48 МЕСЕЦА - ПОЕМАМ АНГАЖИМЕНТ": ДИРЕКТОРЪТ НА ОТГОВОРНАТА КОМПАНИЯ ПРЕД ACTUALNO (ВИДЕО)

Националната детска болница трябва да бъде изградена в рамките на 4 години. "Аз поемам ангажимента пред вас това да се случи за 48 месеца", обяви в Студио Actualno д-р Влатко Глигоров – директор на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ (ЗИКДБ ЕАД).

РУСИЯ НАКАРА УКРАИНЦИТЕ ДА СЕ СТРАХУВАТ ЗА СВОИТЕ БЪДЕЩИ F-16 (ВИДЕО)

След неотдавнашни болезнени загуби на украинските ВВС, украинският депутат Марияна Безуглая изрази сериозни притеснения относно бъдещото прехвърляне на изтребители F-16 в Киев. Тя се опасява, че нови изтребители могат да споделят съдбата на Су-27, които бяха унищожени на летище Миргород.

УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНСКИТЕ ДРУЖЕСТВА В СОФИЯ: ГОВОРИ ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ

От това как се управляват общински дружества зависи живота на всеки един софиянец. Ако транспортните дружества са на загуба, ние ще дадем пари за тях, а не за строителството на детски градини, улици, тротоари. Абонатите и бизнеса плашат стотици милиони, ако "Топлофикация София" е на загуба. Всеки един софиянец е пряко засегнат от това как се управляват тези дружества. Това каза кметът на София Васил Терзиев в ефира на Нова телевизия.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес