Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над два месеца жители на Тънка бара живеят в потресаващи условия

09 април 2013, 09:16 часа • 4709 прочитания

Спешни мерки заради свлачището в село Тънка бара, община Неделино, иска кметът на селцето. Той планира да се обърне към Комисията по бедствия и аварии и към президента Росен Плевнелиев.

Вече над два месеца 12 души от селото не могат да се приберат в домовете си, тъй като те се намират върху активни земни маси. Хората живеят в мазето на старо училище, в което условията са повече от спартански – няма вода, няма и електричество

От 1 февруари насам свлачището е активно, но все още не е укрепено, защото липсват пари – необходими са 300 хил. лева, за да бъдат извършени съответните дейности. До 15 февруари специалисти от Геозащита – Перник” трябваше да изготвят план за укрепване на свлачището, което заплашва да срути и път, който минава през селото.

Заради наболелия проблем вчера над 500 души блокираха пътя Неделино – Златоград. Хората решиха през тази седмица да няма повече блокади, но ако не се вземат бързи мерки за решаване на сериозния проблем, от следващата седмица отново ще се почне с активните протести.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес