Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На 1 април започва строежът на метростанция на кръстовището на бул. "Черни връх" и "Сребърна"

25 март 2014, 14:40 часа • 21791 прочитания

Строежите на всички метростанции, по които се работи сега, трябва да завършат в срок. Това каза инж. Стоян Братоев, директор на „Метрополитен”.

Отсечката от Бизнес парк Младост до летище София ще завърши в срок. От 1 април стартира строежът на метростанция на кръстовището на бул. „Черни връх” и „Сребърна”. Срокът на изпълнението е 22 месеца. Всички проекти, които сме водили досега, нямат нито един ден просрочие, обяснява той, цитиран от Фокус.

„Скоро ще бъде обявена тъжната процедура по проекта за третата линия на метрото. Идеята е до края на година да стартира проектът за третия диаметър на метрото в централната част. Двадесет метровлака ще бъдат доставени за третата линия. Тя ще се прави на етапи. Първият етап ще е от ж.к. „Красно село” до бул. „Владимир Вазов”. За него сме разчели осемнадесет, но ще вземем двадесет, за да има малък резерв. За цялата нова линия ще бъдат тридесет. Старите метровлакове си имат още ресурс, скоро ще бъде направен основен ремонт. Когато се прави основен ремонт, се прави обновление. Те имат ресурс тридесет години, а метрото е от шестнадесет години, никой не изхвърля нещо, което е годно”, каза инж. Стоян Братоев.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес