Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мит Ромни остава далечен като Юпитер

03 септември 2012, 14:10 часа • 6257 прочитания
Реклама

Дори когато е искрен, кандидатът за президентския пост на републиканците все още изглежда фалшив.

Посланието от конгреса на Републиканската партия е следното – тях ги е грижа. Те са загрижени единствено да покажат на хората, че ги е грижа. Затова те сами се провалиха като проведоха конгрес, който беше пълна измама.

Те го направиха за американците, защото ги е грижа. С изключителна точност републиканците започнаха да се интересуват и грижат за американците миналия вторник в 19.00 часа местно време в Тампа, Флорида. Тогава изненадващо партията се оказа препълнена с нежни души с цветовете на дъгата, силни жени и с мъже с меки сърца, със сантиментални истории за имигранти, които са започнали от нищото и са натрупали състояние.

Ние всички знаем, че републиканците предпочитат историите за богати хора, които стават още по-богати и за мерки срещу имигрантите, ако тези паразити не се окажат достатъчно чувствителни и не се депортират сами. Сега Републиканската партия се опита да се представи като нещо, което не е.

Беше забележително да се наблюдава как Мит Ромни пренебрегва празните седалки и задушливата атмосфера, за да погледне дълбоко в себе си и да произнесе реч, в която звучеше искрен. Също така беше забележително да се види, че въпреки че беше искрен, той пак изглеждаше фалшив. И въпреки лекото треперене в гласа му и непрекъснатото преливане на емоции от съпругата му Ан, и признанията им за семейни трагедии, чиято цел беше да даде на Мит някаква идентичност, кандидатът на републиканците все още изглежда далечен като планетата Юпитер.

Беше наистина вълнуващо да се види как по-възрастните бели мъже делегати посрещат своето младо, синеоко бъдеще – 42-годишния конгресмен от Уисконсин Пол Райън, който се оказа по-талантлив, отколкото някой е очаквал – истинско чудо.

Конгресът в Тампа беше несравним триумф на създаването на митове или на създаването на Мит. Ромни толкова желаеше да привлече испаноговорящите избиратели и се присъедини към поредицата от говорители, които разказаха истории за имигранти, че дори направи така, че баща му Джордж Ромни да изглежда като латиноамериканец.

„Моят баща е роден в Мексико. Семейството е било принудено да напусне по време на мексиканската революция”, каза Ромни.

Може и да не сме успели да научим кой наистина е Мит. Разбрахме само, че той не харесва AC/DC и „Лед цепелин”, и фъстъчено масло върху своите палачинки. Но е ясно, че той не прилича на голяма част от американците във всеки един аспект. Ромни разчита на факта, че е чужд сред свои, но е американец, за разлика от досегашния президент, към чийто произход отново бяха отправени съмнения.
Но до момента това не работи. Странно е, когато американците реагират положително не на висок, красив, богат принц от известно политическо семейство, а на слаб, черен мъж със смесен произход, който е прекарал много време в Индонезия.

Имайки предвид сивото представяне на президента и апатичната икономика, Ромни трябва направо да го мачка. Но това не се случва.

Илюзията на Републиканската партия е поредният опит на Ромни да измисли как да излезе напред в надпреварата, в която разликата между кандидатите е минимална.

Айриш таймс

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес