Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мит Ромни e кандидатът на републиканците

29 август 2012, 09:40 часа • 4514 прочитания
Реклама

Мит Ромни спечели без изненади вота на мнозинството делегати на националната конференция на Републиканската партия в Тампа, щата Флорида, и стана неин кандидат за президентските избори през ноември, предаде БГНЕС.

Кандидатът получи необходимия брой от 1 144 делегати по време на броенето щат по щат в "Тампа Бей Форум", където се провежда националната конференция на Републиканската партия. Щатът Ню Джърси наклони везните в полза на Мит Ромни, като с гласуването си допринесе за прехвърлянето на този праг.

В отсъствието на противници, одобрението на бившия губернатор на Масачузетс не будеше никакво съмнение.

Този перфектно отработен ритуал, който позволява на партията да се обедини зад кандидата, победил на първичните избори, е много важен, защото ще позволи на Мит Ромни, след като кандидатурата му бъде официално обявена в четвъртък, да ползва фондовете за същинските избори.

Съвсем прясно номиниран от своите съпартийци, Мит Ромни се появи във вторник вечерта на сцената по време на националната конференция на републиканците във Фрлорида, целувайки съпругата си Ан, която току-що бе произнесла прочувствена реч пред делегатите на партийния форум в Тампа.

Мит Ромни, който трябваше сам да говори в четвъртък вечерта в края на партийния форум, се качи на сцената на Тампа Бей и целуна жена си пред хилядите зарадвани делегати, които аплодираха двойката.

"Аз няма да ви говоря за политика", бе казала Ан. "Ще ви говоря за любов", продължи тя.

Г-жа Ромни се опита да обрисува съпруга си в по-човечна светлина, защото Мит Ромни често се възприема като твърде далеч от грижите на хората. Ан отправи ясен апел към жените гласоподаватели от позицията на собствения си чар.

"Този човек няма да фалира", каза тя с поглед в камерата, "след дълги години на брак и живот като майка на пет момчета".

Редактор: Яна Баярова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес