Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Метрото спряло заради насъбрала се смазка

03 октомври 2013, 15:35 часа
Реклама

Вече официално е ясна причината за спирането на метрото, което хвана в клопка стотици хора под земята днес в столицата. Спирането на метрото заради насъбрала се смазка се случи за пръв път за 15 години. Това каза директорът на „Метрополитен" Стоян Братоев, във връзка с проблемите в движението на метрото по първа линия, цитиран от „Фокус”.

„Движението на мотрисите може да продължи, без да се спира линията. При такова забоксуване, като се избута влакът от мястото му, другият може да продължи", обясни Братоев, но по инструкциите, е необходимо да се извършат някои процедури.

"Сутрешната ситуация не застрашава сигурността на пътниците, просто е било необходимо да се следват инструкциите. Тъй като спирането на мотрисите се е повторило за втори път, в 8:30 ч решихме, че е по-разумно да спрем движението, и в проблемното място да се изчисти натрупалата се смазка. По-добре така, отколкото да го оставим и през деня да се повтори това още веднъж. За всяко повтаряне, трябва да дойде друг влак, да избута първия - това е време и процедури", допълни той.

По думите му, няма да има санкции за никого, защото случилото се не е повреда или, че някой не си е свършил работата.

"Предприели сме мерки - през нощта всичко ще бъде изчистено, смазката ще бъде подменена, съоръжението, което смазва, ще бъде преместено на друго място", каза още Стоян Братоев.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес