Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маккейн критикува Обама за "ограничените" удари срещу Сирия

31 август 2013, 18:45 часа • 7008 прочитания

Джон Маккейн разкритикува намерението на президента Барак Обама за предприемане на "ограничени" удари срещу Сирия, настоявайки отново за по-амбициозен военен ангажимент срещу режима на Башар Асад, предаде АФП.

"Явно е, че президентът иска нещо като козметични удари – да пусне няколко ракети и да каже: Ето, реагирахме", каза американският сенатор-републиканец за телевизия Ен Би Си. "Става дума за същия президент, който преди две години казваше, че Башар Асад трябва да си отиде от властта. Същият президент, който твърдеше, че употребата на химическо оръжие е червена линия. Може би тази линия е била премината по някакъв невидим начин", коментира сенаторът.

Маккейн от месеци настоява да се доставят оръжия на либийските бунтовници и да се въведе зона, забранена за полети. Позицията му се отличава от тази на много американски конгресмени, които се отнасят сдържано съм евентуална военна ескалация.

„Зная, че американците са уморени от войната в Ирак и Афганистан, но мисля, че можем да спечелим, без да излагаме на риск живота на американски военнослужещи”, заяви още Маккейн и призова да бъдат бомбардирани шест летища, използвани от сирийската армия. 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес