Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маями Хийт защити титлата си в НБА

21 юни 2013, 09:59 часа • 12810 прочитания

В един от най-френетичните и интересни финали в НБА шампионите от „Маями Хийт” успяха да дублират титлата си, след като преминаха през чистилището и обърнаха финалната серия срещу „Сан Антонио Спърс” от 2:3 победи до 4:3. В решителния седми мач „горещите” победиха със 95:88.

За да подчертае игровото си превъзходство през последните две години, MVP на редовния сезон в НБА Леброн Джеймс направи дабъл-дабъл – 37 точки и 12 борби. Другата голяма звезда на шампионите Дуейн Уейд също направи дабъл-дабъл – 23 точки и 10 борби. Лидерът на „Сан Антонио” Тим Дънкан беше най-полезен за своя тим с 24 точки и 12 борби.

Реално Джеймс и Уейд се оказаха твърде голяма хапка за защитата на „шпорите”, след като вкараха 10 от последните 13 точки за „Маями”. Единствено Шейн Батие се намеси в разпределението на този точков актив, вкарвайки тройка. Всъщност Батие игра много силно и завърши с 18 точки – всичките дошли след тройки. А за разлика от феноменалното си представяне в първите пет срещи от серията, този път Дани Грийн от „Спърс” беше трагичен – само един кош от 12 опита за стрелба, при положение че преди това имаше рекорд по тройки за финален сблъсък в НБА.

Титлата за „Маями” е трета в историята на тима. „Сан Антонио” има четири отличия, като това беше едва първия финал в НБА, който „шпорите” не печелят. Така те пропуснаха да се борят за изравняване на рекорда на „Чикаго Булс” на Майкъл Джордан по успеваемост във финали – шест титли от шест финала.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес