Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лейкърс спечелиха ключов успех в отсъствието на Брайънт

15 април 2013, 10:14 часа • 4467 прочитания

Въпреки ужасяващата контузия, която претърпя лидерът на „Лос Анджелис Лейкърс” Кобе Брайънт само преди два дни (скъсано ахилесово сухожилие), отборът му успя да се мобилизира и да спечели като домакин срещу „Сан Антонио Спърс” с 91:86.

В отсъствието на Брайънт в лидер за „Лейкърс” се превърна Дуайт Хауърд, който вкара 26 точки и направи 17 борби за победата. За „Сан Антонио” най-много точки записа Тим Дънкан – 23, като той направи и 10 борби. Загубата на „Спърс” обаче е шеста поредна като гост и тя ще им коства първото място в Западната конференция.

За победата на „Лейкърс” обаче ключова се оказа ролята на заместника му Стив Блейк. Блейк вкара 23 точки и така компенсира липсата на 27.3 точки, които Брайънт прави средно на мач за тима си. „Езерняците” не позволиха в края на мача да се стигне до разлика, която да бъде компенсирана от „Спърс” в една атака – в последната минута на игровото време на три пъти гостите не успяха да вкарат точки и да съкратят дефицита си от 4-5 пункта.

„Лейкърс” вече е с баланс 44 победи и 37 загуби, докато основният противник за място в плейофите „Юта” е с баланс 42 победи и 38 загуби. На „езерняците” им остава един мач и ако го спечелят, със сигурност се класират. Ако загубят и „Юта” спечели двата си мача, „джазмените” отиват в плейофите. Ако „Юта” загуби дори един от двата си оставащи мача до края, „Лейкърс” със сигурност са в плейофите.

Същевременно действащият шампион на НБА „Маями Хийт” записа рекорд от домакински победи в един сезон. „Хийт” спечели със 105:93 срещу „Чикаго Булс” и записа 36-та победа у дома през сезона. В игра преди плейофите се върнаха Леброн Джеймс и Дуейн Уейд, които вкараха съответно 24 и 22 точки в мача.

Останалите резултати:

Бруклин – Торонто 87:93

Индиана – Ню Йорк 80:90

Кливланд – Филаделфия 77:91

Портланд – Денвър 109:118

Далас – Ню Орлеанс 107:89

Сакраменто – Хюстън 100:121

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес