Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легендата Йордан Йовчев се отказва от активния спорт

24 август 2012, 12:33 часа • 8984 прочитания

Рекордьорът по брой участия на Олимпийски игри и легенда в спортната гимнастика - Йордан Йовчев, призна, че се отказва от активния спорт, предаде агенция Фокус.

"Моето място в този отбор обаче вече го няма със сигурност. Мисля, че няма смисъл да продължавам, мога, но надали. Ако съумеем ноември месец да направим един бенефис, ще е супер. Мисля да поканим няколко от най-пресните олимпийски шампиони и със сигурност участие ще вземе подрастващото ни поколение в гимнастиката. Целта е да направим един малък празник за хората, мисля, че ще е добре. Мисля, че ще е в "Арена Армеец". Дата още не съм определил. Мисля, че трябва вече да прекратявам спортната кариера. Няма вече какво да гоня, на 50 години да играя гимнастика, няма смисъл", цитира Novsport.com

Това стана при награждаването му за Спортист на месец юли в прессклуб "България", където той получи и наградата "Сребърен сокол". Йовчев благодари на всички, които оцениха труда му през годините.

"Благодаря на всички, които оцениха труда ми през годините. Старал съм се винаги да давам добър резултат, донякъде успях. Това, което бях заложил за Олимпийските игри, мисля, че го изпълних на 100%. Съжалявам, че останах без медал, допуснах грешка във финала, дори да не бях обаче най-вероятно нямаше да успея да взема медал".

Великият ни гимнастик разкри още, че готви изграждането на центъра за трениране във Варна, който ще бъде оборудван с най-модерните уреди.

Редактор: Калина Здравкова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес