Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Късметчо търси своя човек

10 март 2017, 15:39 часа • 2073 прочитания

Незнайно как Късметчо е попаднал на оживен булевард в столицата и е бил ударен от кола. Може би дори няколко коли. Счупеното му телце било намерено от добри хора, които изоставили плановете си за деня и спешно го закарали в Централна ветеринарна клиника, където се разкрила ужасяваща картина, съобщават от Let's Adopt! Bulgaria

Черепът на Късметчо, както и горната и долната му челюст, били на парчета.

Освен многобройните фрактури на главата, ударът причинил черепно-мозъчна травма, церебрален едем — оток на мозъка, който застрашавал моторните функции, дишането, зрението. Зениците на Късметчо били разширени и той не можел да контролира тялото си. Лекарският екип незабавно започнал борбата за стабилизиране на котарака, дали болкоуспокояващо, сложили лека упойка, за да спрат постоянното блъскане на главата му в стените и решетките на клетката.

За щастие рентгеновите и ехографски изследвания не открили вътрешни увреждания, и най-важното — невероятно, но гръбнакът на Късметчо е здрав! По тялото му има охлузни рани и едното ухо е лошо разкъсано.

Това по никакъв начин не накърнява честта му да е котка - мъркаща, даваща обич и уют в дома.

Ето какво има да ви каже и самият Късметчо:

"Искам да ви благодаря от сърце за подкрепата, да ви кажа, че се чувствам все по-добре, и макар да съм малко крив в муцунката -- красотата НЕ Е симетрия. Искам и да ви помоля да споделите снимката ми, защото вярвам, че някой, някъде, някой ден ще види колко съм красив, и ще ме осинови."

Вие познавате ли такъв човек? А дали това не сте вие?

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес