Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристалина Георгиева попадна в Топ 20 на най-влиятелните жени на планетата

09 декември 2020, 21:20 часа • 2384 прочитания

Българката Кристалина Георгиева, която е управляващ директор на Международния валутен фонд, е в тазгодишната класация на списание Forbes на стоте най-влиятелни жени на планетата. Георгиева е поставена на престижното 18-о място, като след нея са известни дами като Опра Уинфри и кралица Елизабет II, съобщава БНТ.

Списъкът е за видни фигури от различни области от 30 страни. За поредна година класацията се оглавява от германския канцлер Ангела Меркел. В първата петица са още президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, новоизбраният вицепрезидент на САЩ Камала Харис, председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и Мелинда Гейтс, която ръководи благотворителна фондация със съпуга си Бил Гейтс.

Това е поредното отличие за Кристалина Георгиева. В началото на месеца тя попадна в списъка на "Блумбърг" за "най-важните хора" на 2020 година в категория "финанси", а през септември стана част от 100-те най-влиятелни личности на годината в престижната класация на списание "Тайм", в категория Титани.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес