Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ключови рокади в МВР дни преди изборите

15 октомври 2024, 15:30 часа • 2193 прочитания

Вътрешният министър Атанас Илков предприема промени на ключови позиции в МВР само 12 дни преди предсрочните избори на 27 октомври.

Една от важните промени е в дирекция "Вътрешна сигурност", която се занимава с разследването на престъпления, извършени от полицаи и служители на министерството. Там на мястото на Лазар Христов ще бъде назначен Георги Тотков. Заповедта за тази промяна вече е подписана от Илков.

Освен това, нов директор ще оглави и полицията в Русе, който ще бъде представен официално по-късно днес.

Промени се очакват и в София – в 3-то Районно управление на МВР. Досегашният заместник-началник Дойчин Дойчинов ще стане ръководител, а Ивайло Величков, който досега заемаше този пост, ще бъде негов заместник. Това районно управление отговаря за кварталите "Красна поляна", "Факултета" и "Татарли махала".

"Козметични промени"

В началото на септември беше освободен и директорът на бургаската полиция Емил Павлов.

При встъпването си в длъжност служебният министър Атанас Илков заяви, че ще прави само "козметични промени" в структурите на МВР. Въпреки това, по-късно бяха освободени изпълняващият длъжността главен секретар Димитър Кангалджиев и директорът на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" – главен комисар Димитър Андонов. Още: "Козметичните промени" вече са масова чистка: Новият МВР-министър смени още ключови ръководители

Също така, бяха сменени и двамата зам.-министри на вътрешните работи от времето на Калин Стоянов, който е в листите на ДПС - Пеевски за вота – Стоян Темелакиев и Христо Стефанов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес