Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клинтън заяви, че позицията на Мит Ромни за Русия е остаряла

02 април 2012, 13:11 часа
Реклама

Американският държавен секретар Хилари Клинтън заяви, че позицията на републиканеца Мит Ромни по отношение на Русия е остаряла, пише руският в. „Взгляд”.

„Това е остарял подход-поглед към миналото, вместо да бъдем реалистични и трезво да оценим това, в кое сме съгласни с Русия, и в кое - не”, коментира Клинтън.

„По много въпроси, които се опитваме да решим, Русия е наш съюзник”, заяви държавният секретар, като даде пример с напрежението около Иран и неговата ядрена програма.

Друг представител на администрацията - вицепрезидентът Джоузеф Байдън, също реагира рязко на изказванията на Ромни, като постави под съмнение неговата осведоменост по въпросите на външната политика.

„Ромни се държи така, сякаш Студената война все още продължава”, заяви Байдън в интервю по телевизионния канал „Си Би Ес”, като добави, че „не знае къде е бил Ромни през цялото това време”.

Преди дни говорителят на Белия дом Джей Карни нарече „лекомислени” думите на кандидата за президент на САЩ Мит Ромни, нарекъл Русия „враг на САЩ номер едно”.

Бившият губернатор на щата Масачузетс и най-вероятен съперник на Барак Обама на предстоящите през ноември президентски избори Мит Ромни в интервю за Си Ен Ен в понеделник, коментирайки резултатите от срещата в Сеул между президентите на САЩ и Русия, заяви, че геополитическият враг на САЩ днес е Русия, а не Иран или КНДР. Той мотивира думите си с това, че Москва „винаги подкрепя лошите в света”.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес