Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жители на русенско село на протест срещу инсталация за съхранение на нефтопродукти

30 юли 2024, 09:15 часа • 598 прочитания

Жители на русенското село Червена вода протестират срещу инсталация за съхранение на нефтопродукти и химически вещества. Какво ги притеснява - разказаха в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Какви са притесненията им?

"Тревожи ни това, че ще бъде нарушено нашето качество на живот. Искаме да работим и да живеем в чиста среда. Към момента ние протестираме срещу това да бъде превърната тази част на Червена вода в индустриална зона", каза протестираща жена. 

Хората разказаха още, че се притесняват за земеделието, животновъдството и питейната вода, които според тях ще пострадат от тази инсталация. "Ние сме се нагледали на добросъвестни инвеститори", каза друг представител на протестиращите пред телевизията. 

"Разбира се, че всеки се притеснява от производствена авария", смятат една от протестиращите в контекста на взривовете в склада за фойерверки в Елин Пелин. 

Инвеститорът намекна, че някой стои зад протеста 

Представител на инвеститора нарече притесненията на хората неоснователни.

"Хората, които стоят зад протеста, не са глупави. Те много добре знаят, че тези неща не са основателни. Тези хора трябва да кажат какви са истинските им мотиви. Докато те не назоват тези мотиви, няма как да проведем разговор", коментира пред "Здравей, България" Свилен Максимов, представител на инвеститора.

Друг представител на фирмата инвеститор обърна внимание, че съоръжението, което притеснява хората, е минавало един път преценка по РИОСВ. ОЩЕ: "Не знам дали ще гръмне": Граждани сигнализират за теч на нефтен отпадък в столицата

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес