Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иво Инджев за падналата ракета в Полша: Москва няма интерес да провокира НАТО

16 ноември 2022, 08:43 часа • 5127 прочитания

Москва няма интерес да провокира НАТО. Може да се твърди, че с тази ракета се е проверявала противовъздушната отбрана на Полша или пък близко до полската граница тази на Украйна Това е възможен сценарий, за който обаче нищо не се знае. Виждате, че и Байдън още се задържа, няма и такава обвинителна официална информация. Това мнение изрази журналистът Иво Инджев по повод падналата руска ракета в Полша в ефира на Нова телевизия.

Журналистът припомни случая с малайзийския самолет, който беше свален от руските сепаратисти в Украйна. "Това стана под командването на същия Стрелцов, който тогава беше военен министър на Донбас, а сега е един от водачите на сепаритистите в Русия, които искат да въвлекат страната в нова фаза на войната и да положи повече усилия да се противопостави на Украйна. Дали пък те не са го провокирали? Но това са много хипотези в момента", заяви Инджев.

Според журналистът Александър Велев това може да е тест за реакцията на НАТО.

„Загриженост предизвиква нещо друго – България как стои в цялата тази история”, смята журналистът от "Контракоментар" Асен Генов. Той подчерта, че у нас има двама натовски генерали на висока позиция в политиката.

ОЩЕ: Димо Гяуров: Няма нужда от приказки от типа „НАТО влиза във войната“

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес