Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иво Инджев: Проблемът на Русия е, че не притежава меката сила на Запада (ВИДЕО)

17 октомври 2024, 17:33 часа • 655 прочитания

В днешното издание на „Видимо и невидимо: Контрапропаганда“ Калин Манолов разговаря с журналиста Иво Инджев.

Според журналиста Русия не цели пряка окупация на България, тъй като откакто сме член на НАТО това не е възможно. Нейният стремеж е разделението на България на две части, като тяхното противопоставяне и поддържането на руското влияние става в много голяма степен чрез пропагандата ,която те въртят.

„Ясно e че той (Делян Пеевски, б.р.) иска да се „размагнетизира“, т.к. „Магнитски“, който му тежи, въпреки че уж нехае и неговите защитници и подобните му казват, че този закон не важи на българска земя. Може да не важи на българска земя, но тежи навсякъде по света. Той е една огромна „черна точка“, която го е обозначила като корумпиран. Така че няма как да му се повярва на този хъс, с който той се превъплъти в ролята на защитник на България от Русия, защото той дълги години командваше медии, които правеха точно обратно. [..] За много хора е по-добре той да бъде такъв, какъвто се представя и да говори така, както говори, отколкото да бъде обратното. Говоря за полици и за някои хора, които са достатъчно наивни за да му се хващат. Айде при политиците има някакъв интерес за взаимодействие – по промяна на конституцията и т.н. може да се може да се открият някакви допирни точки, заради които те да са длъжни да го изтърпят или да се направят че му вярват. Така нареченият обикновен човек го възприема, че всъщност това е по-малкото зло.“, казва Иво Инджев. Още: Доц. Оля Сорока: Всеки един украинец си избира кауза, с която може да е от помощ и това дава силата да продължиш напред (ВИДЕО)

„Публикувал съм статистика за онези българи, които учат в Русия и това са по руски данни. Сигурно данните са остарели вече, беше преди години - някъде 200-300 души, но въпреки всичко това е абсолютно незначително спрямо онези десетки, а вероятно и повече хиляди българи, които доброволно отиват и си плащат за да учат и да живеят в тези развити общества. Това е проблемът на Русия - тя не притежава меката сила на Запада, т.е. не е привлекателна сама по себе си.“

Целият разговор на Калин Манолов с Иво Инджев гледайте във видеото.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес