Иванчева съди "Уикенд", появи се връзка между жената на Гешев и Ваклин

14498
Иванчева съди "Уикенд", появи се връзка между жената на Гешев и Ваклин
Снимка: БГНЕС

Ще се видим в съда - такова послание отправи свалената от поста си кметица на район "Младост" Десислава Иванчева към жълтия вестник "Уикенд". Причината - твърдение на вестника, че Иванчева е нарушила мярката си за домашен арест и е отишла на "тайна среща" без съдебно разрешение.

Иванчева обаче припомня, че съдът ѝ разреши да посещава зъболекар и снимките ѝ, публикувани в "Уикенд", показват всъщност точно това - че отива на преглед. Само че текстът на статията е съвсем друг - затова и Иванчева е решена да съди жълтия вестник. Actualno.com публикува пълното съобщение на осъдената на първа инстанция на 20 години затвор кметица, при изключително любопитни мотиви на съда.

"Дами и господа,

Аз съм Десислава Иванчева, „любимка” на вас и на господарите ви. Пиша настоящото, след като отново станах главен участник в текстовете, с които запълвате вашите страници. По-конкретно в брой 20(809) от 18-24 май 2019г. (вашият „вестник”от вчера е на пазара, но дори датата не отговаря на истината). В този брой ми отделихте водещото заглавие на броя „Иванчева избяга от домашния арест”, с придружаващо такова „Скандалната кметица на „Младост” наруши мярката си за неотклонение”. Материалът всъщност е и темата на 2-3 страница. Поласкана съм от вниманието, което ми оказвате, което си обяснявам с предстоящите избори, за които бях издигната за независим кандидат. И което видимо притеснява вашите господари, предвид голямата обществена подкрепа, която получава кандидатурата ми.

Дами и господа,

Този път ще отделя адекватно на вашите усилия внимание и от моя страна. То ще ви бъде оказано в съдебната зала, където ще се срещнем на делото, което завеждам срещу вас за гнусните клевети по мой адрес. Сега въпреки възмущението си от текстовете, които не ме учудва, че дори не са подписани от автор, ще вляза в конкретика. В богато илюстрирания с нискокачествени снимки материал, откровено се твърди, че съм нарушила мярката си за неотклонение и съм напуснала дома си без необходимото съдебно разрешение.

В текста се посочва: "В понеделник по обяд Иванчева бе засечена на тайна среща в "сърцето" на София – безистена на улица „Граф Игнатиев".

Десислава Иванчева: Случващото се с мен е умишлено сплашване на гражданското общество

"Не смятам, че съм невинна - аз съм невинна." Това каза бившият кмет на район Младост Десислава Иванчева. По думите ѝ това, което се сл...

Всъщност снимките са направени на входа на сградата на посочената улица, в която се намира стоматологичният кабинет, който ми се налага да посещавам. Посочвам това за информация на обществеността, понеже съм убедена, че вие сте наясно с фактите, но те не могат да послужат по подходящ начин за вашите цели.

Следващ цитат: "Относно срещата й в понеделник, ПРОВЕРКА ПОКАЗВА, че тя не е имала такова разрешение".

След тази откровена лъжа е направено и внушението, че трябва да бъда върната в ареста, защото не съм имала разрешение да напускам дома си. Затова прилагам разрешението за посещение на стоматолог, именно в съответният ден и час, в който са направени снимките от вашите „папараци”. С останалите документи ще се запознаете по установения от закона ред.

Съдът пусна Иванчева и Петрова под домашен арест

Бившията кметица Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова отиват под домашен арест, предаде Нова телевизия. Мотивите на съд...

Без уважение: Десислава Иванчева

ПС: Прилагам разпореждането на съда, въз основа, на което съм била на въпросното място, на зъболекар."

Иначе, също вчера (16 май), сайтът Frognews публикува материал, в който твърди, че съпругата на ръководителя на Специализираната прокуратура и зам.-главен прокурор Иван Гешев е съдружник с бизнесмен, който е съдружник до Александър Ваклин - основният свидетел срещу Иванчева. Става въпрос за Марио Кръковски. Детелина Ханчева, съпругата на Гешев, е съдружник във фирма "ОТЕА" ООД с дружеството "М Kонсулт 95" ЕООД, управлявано от Кръковски. Досега Гешев не коментира, както и не коментира информацията, че в началото на века бащата на Гешев е участвал в схема за източване на бивше държавно предприятие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 юни 2024 г.

Страховита градушка удари Рибново (ВИДЕО)

Прогноза за времето - 27 юни 2024 г. (четвъртък)

"Master The Failure" кани на открит урок за бизнес грешки

До 50% намаление на над 350 нехранителни продукта в Kaufland

Момчил Дойчев: Докато Путин е президент, а това значи докато е жив, война ще има (ВИДЕО)

Предлагат проф. Кирил Топалов за орден "Стара планина" - първа степен

Служебният кабинет предложи 17-годишните да шофират с придружител

Времето утре - 27 юни 2024 г.

МВнР с предупреждение: Не пътувайте в част от Италия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com