Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искаме ЗООполиция в България

04 февруари 2015, 16:07 часа • 24374 прочитания

"Ние нямаме полиция, която да пази хората, какво остава за такава, която да пази помиярите" - това е един от коментарите из социалните мрежи, които се обявяват против налудничевата за тях идея в България да се отделят ресурси за зоополицаи.

Във Фейсбук се появи страница "Аз съм ЗА Зоополиция в България", към която се присъединяват все повече хора, защитаващи правата на животните. Неведнъж са организирани протести и митинги, които искат създаването на институция, която да пази и да се грижи за животните. Един от тях прочете под мотото "Животните не могат да говорят".

Описанието на страницата гласи:


"Тази страница я правя, защото разочарованието ми от "заинтересованите работещи институции" в България" достигна връхната си точка!"


Но реално държавата ни няма средства, които да отдели за този проблем. Тя няма средства да се справи с хората и техните нужди и проблеми, а какво остава за тези на животните.

Смятате ли, че трябва да има Зоополиция в България и бихте ли сметнали такъв ход като пренебрежителен спрямо всички останали проблеми в държавата?

Славея Йорданова
Славея Йорданова Отговорен редактор
Новините днес