Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инженерите в СДВР ще бистрят законна ли е новата маркировка по Патриарха

13 май 2024, 08:28 часа
Реклама

Позицията на СДВР е, че проектът за новата маркировка в центъра на София по бул. „Патриарх Евтимий“ не е съгласуван по надлежния ред. Към 8 ч. тази сутрин все още няма внесен документ от Столична община в „Пътна полиция“.

Реклама

Това заяви пред БНТ комисар Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция“ в СДВР.

Още: "Всеки ден ще има протест": Столичани срещу ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"

Иженерите се захващат с новата маркировка по Патриарха

Според него трябва да се прегледа по проект маркировката, допълнителните съоръжения по спирките, велоалеите и др. Ще трябва поне едномесечен срок на инженерите на СДВР да се запознаят с проекта и да дадат адекватно и компетентно становище, уточни Крушарски.

Припомняме, че по действащо законодателство, проектът трябва да бъде представен за съгласуване в отдел "Пътна полиция" със съответните скици и чертежи с маркировката, знаковото стопанство и допълнителните съоръжения на пътното платно. Това изискване е установено в Наредба № РД-02-20-2 от 24.10.2022 г. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която определя процедурата за организиране на движението по пътищата, отворени за обществено ползване.

Проектът за организация на движението трябва да премине през съгласувателна процедура, преди да бъде узаконен. В момента обаче, това условие не е било изпълнено от Столичната община.

Още: Борис Бонев за промените по "Патриарх Евтимий": Отчитам някои пропуски

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес