Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев: Няма страна, която да може сама да се справи с такъв размер на бедствия

31 юли 2024, 11:18 часа • 577 прочитания

"Пожарната обстановка продължава да е сложна, усилията се да се ограничи огъня. Има евакуирани жители в община Сандански."

Това каза преди началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев. Припомняме, че именно днес той е в центъра на политическия дебат в Народното събрание, като към него са отправени обвинения в зависимости от съпредседателя на ДПС Делян Пеевски.

По думите му в района на селата Микрево и Сапарево гори горски масив. Жителите са евакуирани. "Правят всичко възможно да ограничат огъня", каза той и добави, че двата самолета, които бяха включени в пожарогасенето в Славянка, са се преместили над двете села, заради "реалната опасност за хората и тяхното имущество там".

Още: Главчев няма да дезертира, ако го поканят пак за служебен премиер

"Няма по-важна ценност от живота и здравето на хората. След като проведохме изборите, за които всички даже забравиха, че са се случвали и че бяха добре проведени, това не е толкова важно, колкото да се запази и подобри живота на хората", каза още премиерът. Той подчертта и важността на Европейския механизъм за гражданска защита. "Няма страна, която да може да се справи с бедствие с такива размери", каза той.

Той се похвали, че на България е поверено домакинството на 47-ата сесия на Комитета по световно наследство на ЮНЕСКО. "Това е изключително признание, което ще ни донесе безспорен авторитет. Очакваме 1500 делегати от 150 държави", подчерта той.

Още: Тимур Халилов: Главчев се включи в битката на Пеевски срещу ДПС (ВИДЕО)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес