Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фръчковски: Груевски зомбира македонците

05 май 2012, 20:30 часа • 10364 прочитания

Ние влизаме обективно нова ситуация, когато няма да има надежда за основните политически ни цели - няма да има надежда за членство на Македония в НАТО, ЕС. Македония твърдо остава изолирана и ще се посочва като държава, която има проблеми, предаде БГНЕС.

Това каза бившият македонски вътрешен министър Любомир Фръчковски пред телевизия Алсат-М. Коментарът на Фръчковски бе по повод липсата на покана за членство в НАТО за Македония на предстоящата среща на върха в Чикаго.

"Албанците и македонци отново ще останат сами. Държавата вече няма пари. Положението е много крехко. Инцидентите стават много полезни за авантюристите и за част от съседите", смята още Фръчковски

Според него "сега някой трябва да му се помогне на този загубен Никола Груевски да падне от власт". Той трябва да разбере, че трябва да му се помогне да си ходи и други да свършат работата. Ако той остава на чело на държавата, Македония ще продължи да затъва заедно с него и това ще води до вътрешна подялба и взривяване, каза още той.

Нашият проблем с името /спорът с Гърция, бел.ред./ може да бъде решен за пет минута и това нещо е ставало в миналото. Тук във вилата на Киро Глигоров американският пратеник Ричард Холбрук - с един вертолет за 48 часа реши един въпрос, така бе и за членството ни в ООН. В момента разиграваме една провинциална драма, подчерта Любомир Фръчковски и добави: Когато дойде моментът за решаване на спора, ще ни дадат един лист хартия и ще ни кажат подписвайте - ще видите точно така ще стане.

"Управляващите в Скопие злоупотребяват с чувствата на бедните македонци - по начало да се мрази всеки, който има пари. Те създават нова племена организация", каза още той.

"Това обаче не означава, че Груевски успешно манипулира народа. Македонският народ е зомбиран. Вярва, че това е нашата съдба, а това не е така. Македония можеше вече да бъде част от НАТО и на прага пред членството си в ЕС, ако водехме друг вид политика", смята Фръчковски.

Според него основният виновник за съществуването на правителството на Никола Груевски след срещата на върха на НАТО в Чикаго ще бъде албанският коалиционен партньор Демократическият съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети, благодарение на когото съществува сегашният кабинет.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес