Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Европрокуратурата проверява ремонта на "Графа"

28 февруари 2023, 11:58 часа • 3450 прочитания
Реклама

Европейската прокуратура е изискала от МРРБ цялата документация по образуваната проверка на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков по БНТ.

Проверките, които стартирали преди повече от месец, касаят начина, по който са изразходвани и ще бъдат изразходвани европейските средства – как е извършен ремонтът и дали са спазени всички правила.

Шишков напомни, че ремонтните дейности все още са в гаранция и строителите могат да възстановят пропуските.

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев коментира в профила си във Фейсбук проверката на ремонта на Графа:

"Има съмнения за спестени материали и некачествено изпълнение - нещо, което всеки може да види и с просто око. Но има и два сигнала, подадени от Спаси София, за които българската Прокуратура си затвори очите:

- Нарушения на закона за обществените проъчки, когато една фирма беше избрана заради материал, заради който е отстранена друга. Това е двоен аршин и потенциал за корупция, но Прокуратурата даже не повдигна обвинение на бившия зам.-кмет за това.

- Съмнение, че Столичната община е простила огромна забава на фирмата, а с това и санкция за много милиони, манипулирайки с данните за дъждовно време. И по този казус внесохме доказателства в Прокуратурата, но нищо не последва", написа той.

"Този фарс трябва да спре! Ние няма да толерираме некачествени ремонти и правенето на софиянци на маймуни за десетки милиони", завършва публикацията си Бонев.

Припомняме, че "Спаси София" официално стана партия в средата на януари. Тогава лидерът на формацията заяви, че първото явяване на избори на формацията ще бъде на местния вот тази година и за момента ще се съсредоточи върху развитието на столицата. "Това, обаче, не означава, че не би подкрепила подобни граждански движения в други градове като по-натам може да се стигне и до явяване на национални избори", посочи Бонев.

В друго свое изказване той обяви, че не му е самоцел да бъде кандидат за кмет на София.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес