Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дел Боске не вярва на нападателите в Испания

06 юни 2013, 13:23 часа • 5463 прочитания

Доста интересно изказване направи треньорът на европейския и световен шампион Испания Висенте Дел Боске преди старта на турнира за Купата на конфедерациите, който е своеобразна загрявка за Световното първенство по футбол.

Според Дел Боске в момента Испания не разполага с централен нападател, на когото може да се довери. Затова е напълно възможно и на предстоящия турнир на конфедерациите в Бразилия Дел Боске да заложи на схема с „фалшива деветка” в лицето на Сеск Фабрегас, пише Goal.com.

В разширения състав на испанците за надпреварата са включени имена като Давид Вия, Фернандо Торес, Роберто Солдадо и Алваро Негредо, но според Дел Боске нито един от тях не участва активно в играта на целия отбор както в нападение, така и в защита.

Освен към нападателите, Дел Боске отправи критика и към халфа на европейския клубен шампион „Байерн Мюнхен” Хави Мартинес. „Считам, че с националната фланелка той може да покаже повече. Трябва да играе повече за Байерн – той е много способен. Не го викам само ако не съм доволен от играта му – няма друга причина”, казва испанският треньор.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес