Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дачич: С Тачи щяхме да се избием през войната

19 ноември 2012, 17:18 часа • 5922 прочитания

В интервю за телевизия „Пинк”, излъчено вчера, сръбският премиер Ивица Дачич заяви, че от страната на Прищина няма събеседник в преговорите за решението на косовския проблем, тъй като „представителите на Косово не искат да говорят за него, смятайки, че въпросът с неговия статут е решен”, предаде косовското издание "Preportr".

Телевизията коментира, че според изказването на Дачич, премиерът на Косово Хашим Тачи е показал ясно, че въпросът може да бъде решен единствено, ако решението бъде допустимо за сърбите.

„Готови сме да достигнем споразумение, което да игнорира интересите на сърбите и албанците”, заяви Дачич, който окачестви срещите в Брюксел като „по-коректни, отколкото някой е очаквал”.

Сръбският премиер добави, че ако през войната той и Тачи се бяха срещнали, вероятно биха се избили помежду си. „Сега обаче е време за мир, трябва да се намери решение”, заключи Дачич.

Преди дни пък Дачич заяви, че Хашим Тачи трябва да внимава какво говори, коментирайки изявлението на Тачи, който заяви, че с настояването за разделение на Косово Сърбия може да завърши като Белградски пашалък.

„Тази риторика на Тачи е предназначена за вътрешна употреба. Прищина няма да решава каква ще бъде Сърбия. Вместо да дава подобни изявления трябва да води сметка за преговорите, които ни очакват”, заяви тогава Дачич.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес