Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цяла Испания е вперила поглед във финала на Лига Европа

09 май 2012, 15:16 часа • 5369 прочитания

Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао ще се изправят един срещу друг тази вечер от 21:45 часа българско време, за да решат кой ще си тръгне с купата на Лига Европа. Срещата ще се играе на стадион „Национал Арена” в Букурещ, двата испански отбора ще премерят сили в финала на втория по сила и престиж турнир в Европа.

По пътя си до финала двата отбора сътвориха истински сензации. Атлетико Мадрид постигна 11 поредни победи, а тимът от Билбао направо съкруши европейския колос Манчестър Юнайтед в двата си мача срещу тях.

За разлика от баските, Атлетико имат много повече опит и успехи в европейските клубни турнири. „Дюшекчиите” спечелиха Лига Европа през 2010 г. побеждавайки Фулъм, тогава те печелят и Суперкупата на Европа надигравайки Интер.

Очаква се истинска голова фиеста довечера, досега в турнира двата отбора показват невероятна игра и динамика, както и много красив футбол. Атлетик Билабао, единственият отбор без нито един чужденец в състава си, ще разчита на своя нападател Фернандо Йоренте, който има в актива си 7 гола от 13 мача. Те показаха обаче, че имат и други опасни играчи, които без проблем могат да бележат за своя отбор. Атлетико Мадрид от друга страна ще възложат своите надежди на Фалкао, който е има отбелязани 10 гола в турнира на Лига Европа до момента.

 

Редактор: Константин Костов

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес