Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боян Саръев: Една сутрин ще се събудим и Родопите ще са част от друга държава

29 декември 2015, 13:33 часа

"До териториалната автономия остава една крачка. Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат част от друга държава". Това заяви пред БНТ отец Боян Саръев.

Реклама

Според него регионът отново се връща към Средновековието, населението се мачка. Родопите се ислямизират, потурчват и се работи срещу България с парите на българския данъкоплатец.

По думите му хората, които бяха цивилизовани и с християнски мироглед, това население се манипулира, мачка се, злоупотребява се с наивитета и се връщат към Средновековието.

"Да бъдат запазени Родопите български, трябва да има държавно усилие и държавна намеса. Не е по силите на един човек или частна организация да извърши тези титанични усилия, защото срещу мен и хората, които искат да съхранят българското си самосъзнание, се хвърлят много средства, и то не от България, а от Турция“, посочи той.

Саръев упрекна Българската православна църква, че е почти равнодушна към неговата дейност, а „държавата въобще не се интересува“. „За тази мисия са нужни много народ и средства, които аз няма как да осигуря сам“, каза още той.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес