Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бинев се жалва от съдия

10 април 2012, 12:23 часа • 5191 прочитания

Евродепутатът Слави Бинев се срещна с Малена Филипова, завеждащ отдел Инспекторат към ВКП. Срещата е във връзка със сигнал на Бинев, свързан с Красимира Медарова, съдия в Софийски градски съд и председател на ЦИК.

Това съобщи самият Бинев, след като изпратил писмо до главния прокурор и съдебната власт у нас. В писмото той съобщава, че "са подменени две основни и фундаментални права на българските граждани". В него се поставя под съмнение начинът, по който се избира и назначава председателят на ЦИК. "Не може жена, която притежава имоти повече от Бил Гейтс, да смятаме, че тя просто няма да бъде използвана в цялата тази фалшификация и няма да бъде част от нея", каза евродепутатът.

Днес той е занесъл всички участия на фирми, които има нейният съпруг – около 11. Дал е и информация за имотите, които притежава съпругът й, които според него са "колосално количество". "Мъжът й има над 50 имота – те са скъпи имоти, дори и при тая рецесия. Съпругът й е един от хората, които печели конкурса или гранта за един от ръкавите на река Дунав. Не казвам, че е лошо, лошо е, когато нещо мирише. Трябва да ви кажа, че нещата, които миришат еднакво, между другото имат и еднакъв вкус", заключи евродепутатът.

Самата Красимира Медарова според неговите данни има 15 имота, които "не са къщичка, барачка или нещо такова, а са по 40 декара примерно, да речем, в Каварна или нещо такова".

Той очаква инспекторатът да направи проверки, заедно със Сметната палата за финансите на Красимира Медарова. "Не може НК да бъде едно извинение за това какво можем и какво не можем и веднъж завинаги да се разбере, че основното задължение или привилегия на медиите е да защитят обществото от диктаторите, от генерал-лейтенантите, от хунтата, в която ни се налага ние да присъстваме", каза Бинев.

Редактор: Ивайло Кючуков

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес