Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бедственото положение в Приморско е отменено

06 септември 2014, 18:04 часа • 17235 прочитания

От 15.30 часа е отменено бедственото положение в Приморско.

Остава затворен главният път Приморско-Бургас през Созопол. Ако не вали, водата ще се оттече и до няколко часа ще може да се използва, съобщи за агенция „Фокус” кметътът на общината Димитър Германов.

„Нормализира се ситуацията. Гражданите, които бяха евакуирани и няма да могат да се приберат в домовете си, са осигурени с жилище и храна. Работим по установяване на щетите и си вършим работата”, каза още кметът на Приморско.

На територията на област Бургас временно са затворени път ІІ-99 Созопол-Приморско и път ІІІ-992 Ясна поляна-Веселие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Всички останали пътни артерии в област Бургас са отворени за движение на моторни превозни средства.

Очевидец от Приморско разказва, че Дяволската река край града е достигнала своя критичен максимум и е възможно да залее пътя за Китен.

Пред БНР той разказа: "Два километра черна вода - това се вижда от плажа на град Приморско. Няма пострадали хора. Една лодка е изтеглена от морето. Хората са обезпокоени, че може да плъзне някаква зараза. Реката в края на града е достигнала критичния си максимум. Възможно е да прелее и да блокира пътя към Китен. Дъждовете не са поройни. Постоянно спира и започва да вали отново. Пътят от Бургас към Приморско е блокиран".

Поройният дъжд е причината за наводненията в община Бургас, категорични са институциите. Нанесени са и много материални щети. Язовир "Ясна поляна" прелива контролирано, няма опасност да се скъса стената му.

Снимка: Архив

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес