Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бащата на Илия Павлов не си спомнял да е работил като чадър за ДС

04 юли 2015, 10:24 часа • 10657 прочитания

Не съм бил явочник – така бащата на Илия Павлов, Павел Найденов отрече официална информация от Комисията по досиетата. Според нея Найденов е работил под псевдоним „Славяни”.

Пред Нова телевизия Найденов заяви, че при него идвали много хора по различни поводи и разговори – дали ще ме пита дали съм виждал или познавал някого. Питали са ме дали познавам даден човек и съм казвал, че не съм го познавал, каза бащата на Илия Павлов. Той определи разговорите за трети хора като „дребни” – бил питан например дали някой не бил ял на някое събитие нещо.

Не казвам, че Комисията по досиетата лъже, но не си спомням да съм работил и да съм действал като чадър, заяви Найденов. Той добави, че не вярва и Дарина Павлова е била сътрудник на ДС. Никога не сме говорили с нея по тази тема, заяви Павел Найденов. На въпрос дали сега ще попита Дарина Павлова по темата, бащата на Илия Павлова отговори, че и тя сигурно не знае. Може да е воден разговор с нея и тя да го е приела с усмивка, на шега: „Да, добре”.

Павел Найденов обясни и, че Андрей Луканов е давал пари за развитие на банки – „вие знаете кои са банките по това време”, като Луканов си е търсил парите обратно. Банките обаче не се управлявали успешни и „може би някой длъжник уби Луканов”, каза Найденов, който категорично отрече да назове имена на банки.

На въпрос колко хора са дошли от село с една торбичка и са успели като Найденов, бащата на Илия Павлов обяви, че бил изряден човек и е работил много. За мен сега парите, които имаме, са тъжни, но ние ги създадохме на времето по почтен начин, добави той. И сега по улицата като вървя и някой ми поиска нещо, го давам, заяви Найденов. Помагам, помагам, защото някога и аз съм имал нужда от помощ, посочи бащата на Илия Павлов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес