Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън: Ромни може да ни вкара във война със Сирия и Иран

03 септември 2012, 09:10 часа • 4550 прочитания
Реклама

Републиканецът Мит Ромни, в случай на победа в президентските избори в САЩ през ноември, може да въвлече страната във войни със Сирия и Иран. Това заяви американският вицепрезидент Джо Байдън, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Ромни нееднократно определяше като грешка прекратяването на войната в Ирак и връщането у дома на американските военнослужещи. Той смята за неправилна и избраната дата за завръщането на американския контингент от Афганистан. В речите си той заявяваше, че е готов за войни в Сирия и Иран”, отбеляза Байдън.

Републиканците не закъсняха с отговора си на критиката от страна на вицепрезидента. „Не е учудващо, че политикът, който не бе прав по всички ключови външнополитически въпроси през последните 30 години, също така греши и по всички пунктове в стратегията на Ромни, която е насочена към възстановяването на водещата роля на САЩ в света”, заяви в тази връзка представителят на щаба на Ромни Аманда Хененберг.

Американският президент Барак Обама от своя страна обвини републиканския си съперник Мит Ромни, че не предлага на избирателите "нито една нова идея" за бъдещето на страната, предаде БГНЕС.

В навечерието на Националния конгрес на Демократическата партия в Шарлът, Северна Каролина, държавният глава също порица мормона, че пренебрегнал войната в Афганистан по време на речта си в Тампа, Флорида.

"Беше очевидно", коментира Обама пред 13-хилядна тълпа в Колорадо. "Въпреки всички предизвикателства, пред които сме изправени през новия век, това, което те предложиха през трите дни, бе по-подходящ за изминалото столетие дневен ред", подчерта той.

"Беше чисто повторение. Виждали сме го и преди. Вероятно сте го гледали по черно-бялата телевизия", заяви президентът.

Редактор: Сияна Любомирова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес