Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Аун Сан Су Чи прави първата си стъпка към парламента

02 април 2012, 11:29 часа • 4044 прочитания

Поддръжниците на Аун Сан Су Чи в Мианмар празнуват историческа победа на допълнителните избори, но военните ще запазят хватката си върху властта, коментира британският в. „Индипендънт”.

Вълна от надежда и въодушевление - оковани и репресирани по време на дългогодишното военно управление - обхвана части от Мианмар вчера, когато Аун Сан Су Чи и нейната партия "Национална лига за демокрация" заявиха, че са спечелили изборите в редица избирателни секции, което може да е определящо за това дали страната ще продължи своето колебливо пътуване към демокрацията.

Въпреки че резултатът от тези избори няма да допринесе много, за да се вземе властта от ръцете на подкрепяното от военните правителство, възможността хиляди хора да гласуват за нобеловата лауреатка и нейната партия за пръв път от повече от две десетилетия, носи оптимизъм.

Аун Сан Су Чи приветства „новата ера” за Мианмар и призова за политическо единство, предаде АФП.

„Това не е толкова наш триумф, колкото триумф на хората, решили, че трябва да участват в политическите процеси в тази страна. Това ще е началото на нова ера. Надяваме се всички партии, участвали в изборите, да си сътрудничат с нас за създаването на истинска демократична атмосфера в нашата страна”, каза тя в централата на своята партия.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес