Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асоциация за развитие на София създава политика за и с гражданите

18 май 2023, 17:05 часа • 1495 прочитания

Панелът за граждански консултации в рамките на проекта RRI-LEADERS: Лидерство за териториално развитие чрез отговорни наука и иновации се проведе в София на 15 май 2023г.

Консултациите са важен канал за включване на гражданите в процеса на вземане на решения, в който те са както автори, така и ползватели на иновации и научни постижения за градско развитие. Партньорите Асоциация за развитие на София и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ работиха заедно с над 25 граждани с различни професии, възраст и опит, и обсъдиха ключови приоритети във важни политики на Столична община: подкрепа за иновации, устойчиво градско развитие, младежка заетост и предприемачество, дигитален преход и нови умения.

Консултациите представляват завършек на серията от дейности за съвместно създаване и дизайн на политики с експерти и граждани в рамките на проекта; гражданите представиха своята визия за бъдещето на града и трансформацията му в модерно място за работа и живот. На ход са политиците за осъществяване на тази визия, с активния принос на гражданите във всяка стъпка от процеса.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес