Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ахмадинеджад отново заплаши да унищожи Израел

02 август 2012, 21:30 часа • 6227 прочитания

В реч, публикувана на сайта му, иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че крайната цел на всички сили от света трябва да стане унищожаването на Израел, предаде КРОСС.

Изказвайки се пред посланиците на ислямските страни преди „Деня на Ерусалим" - ежегодно иранско антиционистко мероприятие, което се отбелязва от 1979 година още по времето на аятолах Хомейни, Ахмадинеджад заяви, че „ужасният ционистки поток" управлява световните дела вече повече от 400 години".

Повтаряйки традиционните си обиди към евреите, иранският президент обвини „ционистите" в управлението на световните медии и финансови системи. Именно ционистите, по неговите думи, „стоят зад кулисите, контролирайки действията на основните държави в света, медиите, парично-кредитните и банкови центрове".

Ахмадинеджад , който нарича Холокоста „мит", не за първи път заплашва да унищожи Израел.

През 2005 година, по време на поредната си реч, той използва фраза на персийски, която буквално означава "да се изтрие от страницата на времето", индиректно посочвайки, че Израел трябва да се премахне от лицето на земята и от историята на цивилизацията.

Редактор: Яна Баярова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес