Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

18-годишен принуждавал чешка гражданка да проституира

09 ноември 2012, 14:32 часа • 6690 прочитания

18-годишният А. А. от горнооряховското село Янтра е задържан във вторник от служители на Сектор „БОП” и Сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР- В. Търново. Полицейските служители действали след получена предварително информация от чешките власти за съпричастност на младежа към трафик и склоняване към проституция.

На 6 ноември великотърновските антимафиоти и криминалисти извършили проверка в жилище в с. Янтра и в него са установили А. А., криминално проявен за палеж. В хода на проверката е установено още, че същият е държал в периода от лятото до 6 ноември против волята й и я принуждавал да проституира чешката гражданка А. Ч. (20 г.) Жената била психически и физически малтретирана.

След задържането на А. А. тя е настанена във великотърновската болница, а след приключване на разследващите действия е предадена на служители от Комисия за защита жертви на трафик във Варна.

По случая в Сектор „БОП” при ОДМВР – В. Търново е образувано досъдебно производство. На А. А. е повдигнато обвинение за трафик на лице с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция чрез принуда.

На 18-годишният младеж е взета мярка за неотклонение „подписка”. Работата по случая продължава.

Редактор: Евгения Гигова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес