Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

135 години от освобождението на София

04 януари 2013, 07:33 часа • 9621 прочитания
Реклама

На днешния ден се навършват 135 години от Освобождението на София от турско робство. Годишнината ще бъде отбелязана с поредица от прояви. В столичната митрополитска катедрала „Св. Неделя” от 10.00 часа ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен по случай годишнината. Молебена ще оглави Негово преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит.

Той ще бъде в съслужение с протосингела на Софийска света митрополия отец Ангел Ангелов, храмовото духовенство и представители на храмове от Софийска епархия. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще присъстват на благодарствения молебен в храма „Света Неделя”.

В 10.30 часа ще се проведе литийно шествие от храм „Света Неделя” до Паметника на българския опълченец и празнично биене на камбаните на централните софийски храмове. В 11.00 часа председателят на парламента Цецка Цачева ще поднесе венец пред Паметника на българския опълченец. В 11.30 часа ще започне празнична програма пред Паметника на българския опълченец с участието на актьора Георги Златарев, вокална формация „Юлангело” и ученици от столични училища. Честването е организирано от Столична община, Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски“ и фондация „Героите на Българи

Редактор: Е. Гигова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес