Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въвеждането на еднопосочно движение в източната част на Стара Загора продължава

14 май 2019, 14:40 часа • 22 прочитания

Въвеждането на еднопосочно движение по улиците в източната част на Стара Загора продължава. Към момента то се осъществява по две улици. По „Българско опълчение“ в участъка от „ Ген. Гурко“ до „Христо Ботев“ автомобилите ще се движат в посока север-юг. Движението по ул. „Стефан Караджа“ в участъка от „Христо Ботев“ до бул. „Цар Симеон Велики” ще бъде с посока юг-север двете съседни улици - „Ангел Кънчев“ и „Антон Марчин“ ще останат двупосочни.

Въпреки временното неудобство за старозагорци с въвеждането на еднопосочно движение в този район на града ще се решат доста проблеми. “Предимствата са 1 повече места за паркиране и малките улици ще бъдат облекчени от трафика и задръстванията“, категоричен беше ресорният заместник-кмет Йордан Николов на пресконференция днес. Той съобщи, че обръщането на знаците от недобросъвестни граждани възпрепятства процеса, но община Стара Загора продължава да изпълнява Актуализирания план за организация на движението (АПОД). Една от важните задачи в него е въвеждането на еднопосочно движение в зоната между бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Хан Аспарух“, ул. „Иван Вазов“, бул. “Крайречен булевард“ и бул. „Славянски“.  

Главният архитект Виктория Грозева съобщи, че в началото на юни ще бъдат отворени офертите за обявената обществена поръчка за обновяването на зоопарка. Финансирането на ремонтните дейности ще бъде от Фонда на фондовете. С реконструкцията ще се подобрят условията за обитателите на зоопарка Целта на реконструкцията е средата на обитателите да отговаря на европейските стандарти за отглеждането на животни в зоопаркове и да се подобри цялостно средата в него, за да стане привлекателен за посещения обект.

Арх. Грозева обяви, че на 23 май започва рехабилитацията и изграждането на водно-канализационната система на кварталите „Самара - 1“ и „Самара - 2“, които се осъществяват по ПУДООС. Предоставеното финансиране е в размер над 2 милиона лева, а общината ще съфинансира проекта с 64 хиляди лева. Ще се изградят 2124,09 метра канализационна мрежа, ревизионни и дъждоприемни шахти, сградни канализационни отклонения към всички имоти и нов дъждопреливник и отливен канал.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес