Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съветниците в Смолян дадоха съгласие за прес клуб на БТА в града

23 февруари 2023, 17:13 часа • 1721 прочитания

С решение на общинските съветници в Смолян ще се разкрие прес клуб на Българската телеграфна агенция. За целта на БТА бе учредено безвъзмездно право на ползване върху две помещения от бившата редакция на общинския вестник „Родопски вести“, която се намира на стария център.

Припомняме скорошното изявление на генералния директор на БТА Кирил Вълчев, че смятат да разкрият прес клубове в Смолян, Разград и Силистра.

По думите му голямата цел на БТА е да подпомогне всички български медии. С нея е свързано възстановяването на кореспондентската мрежа на БТА в страната. И остават още 4 областни града, в които предстои Агенцията да създаде офис, който е и пресклуб и служи на всички останали журналисти. Още: БТА разраства мрежата си, прави пресклубове в Смолян, Разград и Силистра

„Идеята е да има във всеки областен град, както и в по-значимите необластни. Значимостта я измерваме по населението, като в моя първоначален стратегически план беше, че градове с над 25 хил. население са абсолютно конкурентни като информационни източници на областни градове като Смолян, Силистра, Разград с подобно население. 15 такива града има в България, от които на практика информация на национално ниво не достига“, каза преди седмица генералният директор на БТА пред в-к „24 часа“.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес