Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Общински съвет - Смолян не прие бюджета на общината за 2016 г.

25 януари 2016, 14:31 часа • 2229 прочитания

Общински съвет - Смолян не прие бюджета на общината за 2016 година след повторното гласуване, предаде репортер на Радио „Фокус” – Смолян. След разгорещени дебати от общински съветници на БСП – Лява България и КРОС за пропуски в предоставения им материал по бюджета на първо гласуване гласовете бяха достатъчни за неговото приемане. От 27 присъстващи в залата общински съветници „за” гласуваха 15, толкова, колкото са необходимите гласове за неговото приемане, „против” гласуваха 5, а 7 се въздържаха.

Залата бе напусната от Данчо Киряков – общински съветник от ПП ГЕРБ, който на поименното гласуване беше „за” и тогава общинските съветници от БСП – Лява България” поискаха повторно гласуване, при което настъпиха решаващи промени. Гласувалите „за” вече станаха 14, а 9 бяха „против”, като „въздържал се” гласуваха 3. Смолянските общински съветници днес заседаваха за трети път за местния бюджет за 2016 година, като два пъти неговото гласуване се отлагаше поради неявяването на съветниците от КРОС, БСП и ДПС.

На първото заседание, което се проведе на 15 януари съветниците не се явиха в сесийната зала след почивка, а на отложеното за 18 януари приемане на бюджета, те отново не присъстваха и заседанието бе отложено поради липса на кворум.

Някои от общинските съветници заявиха, че материалът им бил предоставен в последния момент и не им стигало времето да се запознаят с него, а други казаха, че не са съгласни със заложените суми за сметосъбиране и сметоизвозване.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес