Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чепеларец стана „Пътен полицай на годината“

03 октомври 2017, 11:02 часа • 988 прочитания

Смолянските пътни полицаи за пореден път показаха, че са най-подготвените в страната. На провелия се за 25-ти път Национален конкурс „Пътен полицай на годината“ те станаха първи в отборното класиране, като показаха най-добри резултати и оставиха зад себе си Областните дирекции на МВР в Габрово и Добрич. 38-годишният чепеларец Райчо Сивенов спечели най-голямото отличие и стана „Пътен полицай на годината“. Третото място в индивидуалното класиране грабна смолянчанинът Васил Бакалски.

В конкурса „Пътен полицай на годината“ Сивенов участва за седми път и тази година спечели наградата в оспорвана конкуренция със своите колеги. Той е в системата на МВР от 18 години. Служител е на сектор „Пътна полиция“ – Смолян, като работи в Чепеларе.
Старт на състезанието даде в събота зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. В надпреварата участваха 62 младши автоконтрольори от всички областни дирекции на МВР. Състезанието се проведе на паркинга на парк „Артилерийски“ в Стара Загора, а униформените премериха сили в пет дисциплини. 58 мъже и 4 жени преминаха през теоретичен изпит по специализирана подготовка върху нормативните актове, свързани с работата им. Направлението „Оказване долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортни произшествия“ бе в две части – теория и практика. Последва и демонстрация по майсторско управление на мотоциклет и автомобил, а на стрелбището се проведоха стрелби с късоцевно оръжие.
Източник: http://www.otzvuk.bg

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес